Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot OGLASILA SE NAVODNA PUTINOVA LJUBAVNICA 'Nisu se brinuli za civile u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji'
Rat u Ukrajini Piše: Dalmatinski portal

OGLASILA SE NAVODNA PUTINOVA LJUBAVNICA 'Nisu se brinuli za civile u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji'

Razljutilo ju je izbacivanje Rusije sa sportskih natjecanja

Bivša ritmička gimnastičarka i osvajačica olimpijskog zlata u Ateni 2004. godine Alina Kabajeva izjavila je da je odnos međunarodnih sportskih organizacija prema Rusiji najsramotniji čin u povijesti svjetskog sporta.

Kabajeva se oglasila povodom izbacivanja ruskih sportaša s najvećih sportskih natjecanja te je bila izrazito kritična prema takvom načinu postupanja prema Rusima. Potaknula ju je zabrana nastupa ruskim i bjeloruskim sportašima na Paraolimpijskim igrama u Pekingu.

- Vjerujem da nikada nije bilo sramotnije stranice u povijesti svjetskog sporta. Vodstvo mnogih međunarodnih sportskih organizacija već duže vrijeme i pod raznim izgovorima bavi se potpuno nesportskim stvarima. Sada se više i ne skriva. Njihova 'briga' za svijet licemjerna je kao i borba za čisti sport - rekla je za dnevnik Sport Express.

U izjavi je spomenula i Jugoslaviju. 

- Nisu se brinuli i nisu izbacili iz natjecanja nijednu državu koja je sudjelovala u uništavanju stotina tisuća civila u Jugoslaviji, Iraku, Libiji, Siriji. No, sportski dužnosnici su se jako naljutili kada je Rusija odlučila zaštititi Donbas i Lugansk od nacista - dodala je Kabajeva.

Inače, ona je zbog korištenja dopinga 2001. ostala bez pet zlatnih medalja sa Svjetskog prvenstva, piše Index

Navodno je bila u vezi s Vladimirom Putinom

Alina Kabajeva godinama je punila medijske stupce svojom navodnom vezom s ruskim vođom Vladimirom Putinom, a onda je nestala iz javnosti. Povukla se kada su počele kružiti glasine da je trudna. U svibnju 2019. godine ruski novinar Sergej Kanev, koji je bio blizak s obavještajnim službama, objavio je da je Alina rodila muške blizance. S Putinom je navodno dobila dijete i 2015. godine.

Kabajeva je 2000. godine na Olimpijadi u Sydneyju osvojila brončanu medalju u gimnastici te zlatnu medalju u Ateni četiri godine kasnije. Ruskom predsjedniku navodno je zapela je za oko upravo u Ateni, a i on sam je veliki ljubitelj sportova poput juda i hokeja na ledu.

Nakon što se umirovila od gimnastike 2005. godine, Kabajeva je osam godina sjedila u ruskom parlamentu te je bila članica Putinove stranke. S Putinom su je mediji počeli povezivati 2008. godine, a pisalo se kako se ruski predsjednik zbog nje namjerava rastati od svoje supruge. Tabloid koji je otkrio vijesti ubrzo se ugasio, a vlasnici su kao razlog naveli financijske poteškoće.

Vaša reakcija na temu