Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ogranak Matice hrvatske u Splitu slavi 28. Dane i 68. obljetnicu

Ogranak Matice hrvatske u Splitu slavi 28. Dane i 68. obljetnicu

Ove godine proslava 28. Dana Ogranka MH u Splitu obilježit će se predstavljanjem novog (četvrtog) broja časopisa Hrvatska obzorja

Ogranak Matice hrvatske u Splitu slavi svoje Dane svake godine u studenome prigodnim programom koji se sastoji od predstavljanja novog broja časopisa Hrvatska obzorja, raznih kulturnih događanja kao što su predavanja, prikazivanje filmova o hrvatskim umjetnicima, organiziranja tribina, skupova i koncerata na kojima sudjeluju poznati javni djelatnici iz područja kulture, umjetnosti, znanosti, povijesti itd.

- Proslava ovogodišnjih 28. Dana ogranka MH u Splitu (ove godine je i 68. obljetnica Ogranka) neće se održati prema predviđenom programu zbog pandemije koronavirusa, budući da epidemiološke mjere iz sigurnosnih razloga ne omogućuju okupljanje članova Ogranka i ostalih posjetitelja - rekao je Joško Kalilić, predsjednik Ogranka MH u Splitu.

Ove godine proslava 28. Dana Ogranka MH u Splitu obilježit će se  predstavljanjem novog (četvrtog) broja časopisa Hrvatska obzorja, a njegov skraćeni sadržaj objavit će se na webu i Facebooku Ogranka te u medijima. Natječaj i izbor za najbolju pjesmu o Marjanu u ovoj godini pandemije obavili su na sličan način.

- Od osnutka 1952. do danas Ogranak MH u Splitu je usprkos brojnim poteškoćama uspio izdati brojne knjige u svojoj nakladi, održati veliki broj predavanja iz kulture, umjetnosti, znanosti, povijesti, tribina, skupova, koncerata te projekcije filmova a sve u skladu s ciljevima i smjernicama u kulturi, umjetnosti i znanosti MH koja kao kulturna institucija djeluje 178 godina - priopćio je Joško Kalilić, predsjednik Ogranka MH u Split.

Unutar Ogranka djeluju Odjeli za razne kulturno-znanstvene djelatnosti, a voditelji su članovi UO stručnih profila iz književnosti, povijesti, sociologije, pedagogije, teologije, knjižničarstva, medicine itd.).

Ogranak surađuje sa središnjicom MH u Zagrebu te s ograncima u zemlji i inozemstvu.

- Nadamo se i vjerujemo da će Ogranak nakon prestanka pandemije ponovno intenzivnije nastaviti s organiziranjem kulturnih i znanstvenih događanja na zadovoljstvo svojih članova i ostalih posjetitelja, te nastaviti s redovitim prijavljivanjem svojih projekata iz kulture na javne pozive grada Splita, Županije i Ministarstva kulture - priopćio je Joško Kalilić, predsjednik Ogranka MH u Splitu.

U novom izdanju časopisa OMH u Splitu (br. 4/2020) HRVATSKA OBZORJA mogu se naći zanimljive teme iz kulture, umjetnosti, povijesti, psihologije, pedagogije, prirodnih znanosti itd. te se u sadržaju navode teme i njihovi autori.

Vaša reakcija na temu