Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Antonijo Ćatipović OKRUGLI ROĐENDAN Marijan Ban napunio 60 godina

OKRUGLI ROĐENDAN Marijan Ban napunio 60 godina

Vječiti zaljubljenik u more, kormilar, jedriličar, mehaničar i što sve ne...

Marijan Ban, bivši frontmen Daleke obale, rođen je 8. veljače 1963. godine, prije točno 60 godina.

Ovaj velikodušni Splićanin koji se svojedobno odrekao tantijema za 'Morsku vilu' u korist obnove škole u Sisku - prvi je koncert s Dalekom obalom održao u kinoteci Zlatna vrata u Dioklecijanovoj palači, u Getu, 27. studenog 1988., a 1990. godine nepovratno su otplovili u glazbene vode.

Marijan Ban, vječiti zaljubljenik u more, kormilar, jedriličar, mehaničar i što sve ne, svoje je stihove i note iz podmorja vlastite inspiracije izbacio na površinu u bliskim susretima s Dalekom obalom.

U bendu kojeg je osnovao 1985., pa sve do kraja inicijalnog djelovanja petnaestak godina kasnije, Bana će se ponajviše prepoznavati kao vokalnog solista rašpavoga izričaja, izvođača skladbi koje su ponekad bez glave i repa, s čudnim stihovima i rimama, a koji ponekad zvuče kao rečenice iz novinskih izvještaja.


Vaša reakcija na temu