Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Umro je veliki Mustafa Nadarević

Umro je veliki Mustafa Nadarević

Bolovao je od raka pluća

Mustafa Nadarević poznati bosansko-hercegovački glumac preminuo je nakon duge borbe s teškom bolešću u 77. godini. 

Vijest o njegovoj smrti objavio je glumac Moamer Kasumović na svojoj Facebook stranici, piše Oslobođenje.

Kasnije je vijest potvrdio i za Radio Sarajevo.

Mustafa Nadarević rođen je u Banjoj Luci 1943. godine za vrijeme NDH. Zbog bombardiranja grada, zajedno s obitelji, seli u Zagreb.  U Zagrebu je pohađao prvi razred osnovne škole, zatim seli u Bosanski Novi gdje ostaje sedam godina, a potom seli u Rijeku.Gimnaziju je završio u Rijeci.

Prve glumačke korake napravio je u kazališnoj grupi 'Viktora Cara Emina'. Na studij odlazi u Zagreb te je diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu. Kazališnu karijeru započeo je u Zagrebačkom kazalištu mladih. Od 1969. do 2018. godine, član je Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Gostuje u HNK 'Ivan pl. Zajc' u Rijeci, HNK u Splitu i na Dubrovačkim ljetnim igrama. Ostvaruje značajne uloge u domaćem (Bodgan u Hvarkinji, Pomet u Dundu Maroju, Miletić u Ostavci, Leone u Gospodi Glembajevima i drugim) i stranom repertoaru (Lorenzacco u Lorenzaccio, Cyrano u Cyranou de Bergeracu, Figaro u Figaro se ženi i Figaro se rastaje, M.P. Murphy u Letu iznad kukavičjeg gnijezda). Ostvario cijeli niz uloga u tv-filmovima i serijama, a na filmu se posebice proslavio ulogom ujaka u Ocu na službenom putu E. Kusturice, te ulogama u filmovima Miris dunja M. Idrizovića, Već viđeno G. Markovića, Glembajevi A. Vrdoljaka, Praznik u Sarajevu B. Filipovića, Gluvi barut B. Čengića, Savršenom krugu A. Kenovića i drugim.

Na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu predavao je dvije godine, a na sarajevskoj jedan semestar.

Odlukom Ministarstva kulture RH 2006. godine proglašen je nacionalnim prvakom.

Godine 2012. oženio se slovenskom dizajnericom Slavicom Radović, iste je godine preminula u 48. godini života. Iz prvog braka, Mustafa ima kćer Nađu, a iz drugog braka kćer Nanu i sina Ašu.

Vaša reakcija na temu