Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otkriveno tko je Gospodin Nitko koji je najavio kandidaturu za predsjednika RH

Otkriveno tko je Gospodin Nitko koji je najavio kandidaturu za predsjednika RH

Tim koji stoji iza projekta pojasnio je o čemu se radi

S obzirom na to da je objava video materijala na YouTube kanalu 'Gospodin Nitko' izazvala reakcije i zanimanje javnosti, oglasio se tim koji stoji iza projekta i odlučio objasniti tko stoji iza svega i zašto je pokrenuta cijela priča. 

- Gospodin Nitko nije stvarna osoba, i to smo jasno istaknuli u priopćenju za medije te kao takav ne može biti službeni kandidat za predsjednika RH. Kako bi projekt bio što autentičniji angažirana je osoba koja se u videu predstavila kao gospodin Nitko. Program pod nazivom 'Resetirajmo Hrvatsku' je pomno osmišljen, a na njemu je više od pola godine radio tim sastavljen od sedam mladih komunikacijskih stručnjaka. Program kao takav nije stajalište tima već je to stav mladih ljudi s kojima smo svakodnevno okruženi. Mladi u Hrvatskoj su apolitični, i to nije novost. No, porazna činjenica je da nitko ne radi na tome da se njima posveti i zato smo odlučili predstaviti kandidata za kojeg smatramo da predstavlja osobu koja bi mlade mogla privući na izbore - poručili su.

Ključne točke programa 'Resetirajmo Hrvatsku' su: uvođenje poreznih olakšica za poduzetnike, digitalizacija birokratskog sustava, ukidanje nepotrebnih radnih mjesta u administraciji, uvođenje obavezne stručne prakse za sve, obrazovna reforma, ukidanje naknadnog proglašavanja braniteljskog statusa, educiranje građana o reciklaži i osnivanje Ministarstva sreće ključne, a cilj projekta je bio, tvrde, poslati poruke u ime svih mladih državljana Hrvatske koje se odnose na njihov ostanak/povratak i planiranje života u Hrvatskoj. 

- Iako službena predsjednička kampanja nije počela niti su svi kandidati iznijeli svoj program, iz uvodnih izlaganja je više nego jasno da se nitko nije okrenuo problemima s kojima se susreću mladi u Hrvatskoj. Oni su jedina nada za spas ove države i o njima ovisi demografska, ali i gospodarska slika nacije stoga se nadamo da će netko to napokon shvatiti. Cilj je bio ukazati i na apsurd u kojem su građani između više od 150 stranaka i 1000 političara kazali da je za njih najpozitivniji - nitko. To je zabrinjavajuće na više razina, a očito je da te poruke građana nisu shvaćene ozbiljno. Stoga smo ovim projektom odlučili još jednom istaknuti probleme na hrvatskoj političkoj sceni - naveli su.

Iako su građani Hrvatske većinom umirovljenici, mladi su ti o kojima ovisi budućnost države, poručuju, a ako se politika ne posveti njima i njihovim problemima, Hrvati kao nacija uskoro neće postojati. 

- Ovaj projekt je posljednji vapaj hrvatske mladosti. Ako političari ne poduzmu konkretne mjere, u povijesti će biti zapisani kao grobari hrvatskoga naroda. Međutim, uvjereni smo da među Hrvatima postoji jedan gospodin Nitko ili barem karakterno slična osoba te se nadamo da će se prepoznati i da će odlučiti izaći na izbore kao kandidat ili kandidatkinja mladih Hrvata, koji žele vidjeti prosperitet i budućnost Hrvatske. Gospodin Nitko će i dalje pratiti situaciju, a ovisno o političkim odlukama i stanju u državi će reagirati - zaključuju.

Vaša reakcija na temu