Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Otvara se preuređeni Odjel za djecu i mlade Knjižnice Trstenik, besplatne članarine za sve do 18. godine

Otvara se preuređeni Odjel za djecu i mlade Knjižnice Trstenik, besplatne članarine za sve do 18. godine

Ima nešto više od 2500 korisnika te preko 40.000 jedinica građe u kojoj se može naći nešto za svakoga

Gradska knjižnica Marka Marulića Split organizira svečano otvaranje preuređenog Odjela za djecu i mlade Knjižnice Trstenik u četvrtak, 2. svibnja s početkom u 18 sati te od tog dana započinje besplatan upis za sve u mreži naših knjižnica do navršene 18. godine života.

Na svečanosti će, uz pozdravne govore, sudjelovati Klapa Dežgracija, Mažoretkinje grada Splita, učenici osnovnih škola Trstenik i Žnjan-Pazdigrad s recitacijama i dramskim te prigodnim izvedbama.

Akademski slikar Marin Baučić održat će likovnu radionicu ilustracija namijenjenu djeci i mladima s početkom u 18.45 sati, u sklopu koje će ih upoznati s ilustracijama te ih potaknuti da osmisle ilustracije za svoju priču.

Posjetitelji će imati priliku obići preuređeni Odjel za djecu i mlade, isprobati VR naočale te preuzeti pristupnice za upis u knjižnicu. Isto tako, svi zainteresirani moći će obići podrum knjižnice koji je preuređen u prostor za pohranu knjiga, ali i u prostor za kreativna kulturna događanja namijenjena stanovnicima Gradskog kotara Trstenik kao i svim građanima Splita.

Od 2. svibnja sva djeca i mladi do navršenih 18 godina moći će se besplatno upisati ili besplatno obnoviti članstvo u svim knjižnicama u mreži Gradske knjižnice Marka Marulića Split. Jedini trošak će biti 2 eura za trajnu izradu iskaznice, ako je još nemaju. Besplatan upis do sada su imala djeca do navršenih 14 godina, a ovime se ulazi u četvrtu, ujedno i zadnju fazu realizacije Strateškog plana GKMM Split.

Besplatan upis može se izvršiti popunjavanjem pristupnice u knjižnicama ili popunjavanjem online obrasca dostupnog na poveznici https://gkmm.hr/prijavnica/.

Knjižnica Trstenik je treća knjižnica po veličini u mreži Gradske knjižnice Marka Marulića, nakon Središnjice te Knjižnice Bol-Plokite. Ima nešto više od 2500 korisnika te preko 40.000 jedinica građe u kojoj se može naći nešto za svakoga. Odjel za djecu i mlade renoviran je pod arhitektonskom palicom Studia A.R.P. Dinka Peračića. Renovaciju je financirao Grad Split. Osim novouspostavljene Županijske bibliobusne službe GKMM Split i novog Odjela za djecu i mlade Mejaši-Kila ovo je treća po redu knjižnica koja je renovirana i otvorena u posljednje dvije godine (Knjižnica Dalmatina sa Spomen sobom Ljube Stipišića Delmate i kućnom knjižnicom Jakše Fiamenga, Knjižnica Žrnovnica sa Spomen sobom Miljenka Smoje i Odjel za djecu i mlade s preuređenim multifunkcionalnim podrumom Knjižnice Trstenik).

Gradska knjižnica Marka Marulića Split, županijska matična knjižnica, uz podršku svog osnivača Grada Splita, te Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske i Splitsko-dalmatinske županije nastavlja raditi na važnosti i prepoznatljivosti čitanja i pismenosti među svim dobnim skupinama.

U svibnju, Mjesecu obitelji veselimo se upravo ovom preuređenom odjelu za djecu i mlade jer su ga već cijele obitelji počele s radošću posjećivati. Drago nam je da smo u vrijeme Sudamje poklonili Gradu ovako jedan važan prostor jednako kao i besplatan upis za sve naše srednjoškolce!

Vaša reakcija na temu