Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OTVARANJE IZLOŽBE 'Posveta svetom Jeronimu' u Sveučilišnoj galeriji

OTVARANJE IZLOŽBE 'Posveta svetom Jeronimu' u Sveučilišnoj galeriji

U četvrtak u 11 sati

Svečano otvaranje izložbe 'Posveta svetom Jeronimu' održat će se u četvrtak, 28. rujna s početkom u 11 sati u Sveučilišnoj galeriji, R. Boškovića 31.

Radovi na ovoj izložbi nastali su na likovnoj koloniji 'Sveti Jeronim“, koja se održala u prigodi obilježavanja 30. obljetnice osnutka Splitsko-dalmatinske županije u suorganizaciji Sveučilišta u Splitu.

U dva dana trajanja, ispred srednjovjekovne crkvice sv. Jere na južnim obroncima Marjana, 24 renomirana hrvatska umjetnika dala su svoj likovni prikaz ovog dalmatinskog sveca, čime se željelo istaknuti značaj hrvatskog kulturnog i sakralnog nasljeđa te baštinjenje lika i djela zaštitnika naše Županije.

Vaša reakcija na temu