Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otvoren Centar za mlade Dubrovnik

Otvoren Centar za mlade Dubrovnik

Veliki broj mladih upoznao se s radom udruga koje djeluju pod okriljem Centra

Na Međunarodni dan mladih, 12. kolovoza, Centar za mlade Dubrovnik službeno je otvorio svoja vrata svim mladima koje zanimaju brojni programi: od programiranja robota, STEM radionica, bioloških istraživanja, savjetovanja o karijerama i održivom razvoju, filmske produkcije, RC modela, mogućnosti volontiranja te do psihološkog savjetovanja.

Centar je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić koja je istaknula kako je iznimno važno partnerstvo gradske uprave s mladima i s civilnim strukturama, jer su mladi oni koji mogu dati novi poticaj razvoju grada i pojedinaca.

'Mladi u ovom prostoru mogu izricati svoju kreativnost te stjecati nova znanja i vještine kako bi sutra bili aktivni stanovnici koji će doprinositi sebi i lokalnoj zajednici', dodala je zamjenica gradonačelnika te poručila kako već na ovaj dan svjedočimo raznovrsnosti sadržaja Centra za mlade Dubrovnik.

U sam projekt Centra za mlade od početka je uključen zamjenik pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, zaposlenik odjela Marko Grgurević, kao i sam pročelnik Upravnog odjela Dživo Brčić. Katičić je istaknuo kako je u prostor veličine nešto manje od 500 metara kvadratnih uloženo oko milijun i pol kuna, te kako Centar za mlade Dubrovnik predstavlja temelj civilno-javnog partnerstva koje je zalog za svijetlu budućnost.

Za sve okupljene održana je i prezentacija o organizaciji, sadržaju i viziji Centra za mlade Dubrovnik.

Nakon otvaranja uslijedio je Dan otvorenih udruga članica u sklopu kojeg su se mnogobrojni mladi upoznali s radom udruga, njihovim aktivnostima i budućim projektima.  Članice Centra su: Univerzalni istraživački institut UR, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije, Udruga za mlade Maro i Baro, Savjetovalište za mlade, Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai i Volonterski centar, Udruga za promicanje medijske kulture Luža, Foto-klub Marin Getaldić, Centar za karijere mladih Dubrovnik, Udruga za kreativno održivi razvoj i konkurentnost KORAK i Udruga RC modela Dubrovnik.

U sklopu programa Međunarodnog dana mladih održale su se i dvije radionice. Udruga Bonsai organizirala je radionicu 'Ponos i predrasude' na kojoj su mladi raspravljali o ljudskim pravima i predrasudama s kojima se suočavaju. Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije za one najmlađe vodila je radionicu 3D crtanja, u kojoj su mališani pokazali svoju kreativnost.

Vaša reakcija na temu