Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Kino klub Split Otvorene prijave filmova na diskurzivni program Kino kluba Split 'U kvadrat'

Otvorene prijave filmova na diskurzivni program Kino kluba Split 'U kvadrat'

'Pošaljite nam vaša neovisna, radikalna, hrabra, zanimljiva, alternativna, eksperimentalna djela'

Iz Kino kluba Split najavili su nastavak diskurzivnog programa 'U kvadrat', posvećenog prezentaciji audiovizualnih djela filmaša i umjetnika. Osim prezentacije, autorima pruža priliku da izravnim javljanjem putem digitalnih kanala s publikom iskomuniciraju uvjete i izazove nastanka djela te da u otvorenoj atmosferi razmjene međusobna iskustva. 

'Pošaljite nam vaša neovisna, radikalna, hrabra, zanimljiva, alternativna, eksperimentalna djela. Veseli nas svaki autentični glas filmašica i filmaša koji se usuđuju biti drugačiji. Prijavite svoj film i podijelite vašu sinematsku viziju s nama', poručuju iz Kino kluba Split.

Prijave se vrše ispunjavanjem obrasca na poveznici. Otvorene su do 20. prosinca 2023.

'Tijekom tri godine provedbe u programu je sudjelovalo 58 autora i autorica iz zemalja regije kao i inozemstva - Njemačke, Francuske, Brazila, Litve, Rusije, SAD-a, Australije, Tajlanda, Bjelorusije, Grčke, UK, Austrije, Nizozemske, Malte, Finske, Izraela i drugih. Prikazano je više od 100 filmova nastalih u specifičnim produkcijskim okvirima - samostalno ili putem platformi, kolektiva ili organizacija koje dijele znanje i resurse koji pomažu smanjiti troškove produkcije, omogućujući na taj način autorima da razviju vlastiti jezik. 

Program se u 2023. godini provodio od siječnja do listopada, svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu u prostorijama Kino kluba Split, na adresi Ulica slobode 28. Nadamo se da ćemo nastaviti poticati i pridonositi promociji nezavisnog stvaralaštva', istaknuli su. 

Vaša reakcija na temu