Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otvoreni su upisi u 1. razred Glazbene škole Josipa Hatzea

Otvoreni su upisi u 1. razred Glazbene škole Josipa Hatzea

Traju do 14. lipnja

Otvorene su prijave za upis u 1. razred Glazbene škole Josipa Hatzea za školsku godinu 2020./21. koje traju do 14. lipnja 2020. Iako je preporuka da se u 1. razred osnovne glazbene škole upisuju djeca koja pohađaju 2. ili 3. razred redovite osnovne škole, upisu mogu pristupiti i mlađa djeca, a oni koji žele svirati duhačke instrumente upisuju se do navršenih 11. godina, što je dobna granica i za 1. razred baletnog obrazovanja.

Može se upisati Osnovna glazbena škola u kojoj će učenici naučiti svirati instrument prema odabiru (flauta, klarinet, saksofon, oboa, truba, trombon, rog, udaraljke, harmonika, klavir, violina, viola, violončelo, gitara, mandolina, harfa) ili Osnovno plesno obrazovanje - program za klasični balet u sklopu kojeg će učenici ovladati najstarijom plesnom tehnikom koja je temelj svim ostalim plesnim stilovima.

Glazbena školi Josipa Hatzea, osim u Splitu, podučava učenike i na 9 dislociranih odjela. Za sljedeću školsku godinu upisuju se učenici u Splitu, Kaštelima, Trogiru, Bolu, Hvaru, Starigradu i Jelsi.

- Za program osnovnog glazbenog obrazovanja potrebno je prijaviti se u aplikaciju upisi.gsjh.hr, a za program plesnog obrazovanja - klasičnog baleta na balet.gsjh.hr. Nakon prijave svaki kandidat dobiva termin prijemnog ispita u e-prijavnici. Slijede rezultati, odabir instrumenata za buduće glazbenike i upisi! Svi detalji natječaja dostupni su i na službenoj stranici Škole www.gsjh.hr! Na prijemnom ispitu za glazbeno obrazovanje svaki kandidat piše glazbeni test, a provjerava se glazbeni sluh i pamćenje, glazbeni ritam te se pjeva jedna pjesmica po izboru pred tročlanom komisijom. Nije potrebna posebna priprema već komisija procjenjuje urođenu sklonost i glazbeni talent. Za prijemni ispit plesnog obrazovanja potrebno je ponijeti triko i školske papuče, a audiciju provodi tročlana komisija koja kod svakog kandidata vrednuje otvorenost nogu, mekoću, gipkost i raspon, skok, opći izgled, muzikalnost i koordinaciju - poručuju iz Glazbene škole Josipa Hatzea.

Osim što se Glazbena škola Josipa Hatzea diči dugom tradicijom, zavidnom reputacijom  nastavnika i učenika, škola obogaćuje i pokreće kulturnu scenu Grada Splita, a radost muziciranja prenosi na brojnim koncertima i natjecanjima diljem Hrvatske i Europe. Učenici Josipa Hatzea imaju priliku putovati, nastupiti na nekim od najljepših pozornica i dvorana, sudjelovati na državnim i inozemnim natjecanjima, izgraditi se u solističkom i skupnom muziciranju te učiti od najboljih glazbenika iz Hrvatske i svijeta koji su česti gosti škole. 

Vaša reakcija na temu