Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: press OTVORENJE IZLOŽBE 'Samo apstrakcija' Klementa Šimića u Sveučilišnoj galeriji
Kultura Piše: Dalmatinski portal

OTVORENJE IZLOŽBE 'Samo apstrakcija' Klementa Šimića u Sveučilišnoj galeriji

35 slika velikog formata u akrilu i laku na platnu

Izložba 'Samo apstrakcija' slikara Klementa Šimića otvara se u utorak, 17. rujna, u 20 sati u splitskoj Sveučilišnoj galeriji.

Riječ je o posljednjem ciklusu Klementa Šimića. Izložba uključuje postav od 35 slika velikog formata u akrilu i laku na platnu. Nakon dosadašnjih suzdržanijih i tematski određenih ciklusa prepoznatljivog figurativnijeg izričaja (Hridi, Šipci, Dalmatinski pejzaži… i posljednjeg 'Nogomet: portreti, akcije i apstrakcije…') umjetnik se vraća ciklusom obilježenim elementima apstraktnog ekspresionizma. 

'Vođen dosadašnjim iskustvom, slikarskim talentom i osjećajem slika brzo, gestualno, ali i promišljeno, odabir koloritne palete nije tek slučajan. Od platna koje potpuno pokriva velikim nanosima boje koja se slijeva određenim ritmom uz korištenje drippinga pa do suprotnosti i apstraktnog minimalizma - bijelog platna s jednolično obojenim pastelnim kompozicijskim površinama', navode organizatori.

Trodnevnu izložbu Klementa Šimića u Sveučilišnoj galeriji zainteresirani mogu pogledati do 21. rujna.

Klement Šimić - slikar i umjetnički direktor Manufakture Šimić i Mravičić - rođen je 5. studenog 1967. u Igranima, gdje je proveo djetinjstvo i mladost. Aktivno se bavi slikarstvom od 1986. Završio je fakultet Prirodoslovnog-matematičkih znanosti i odgojnih područja - smjer likovna kultura u Splitu. Radi kao profesor likovne kulture u Makarskoj. Član je HDLU-a od 2001. Do sada je ostvario tridesetak samostalnih izložbi

Vaša reakcija na temu