Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OTVORENJE KAZALIŠNE SEZONE U LORI Cabaret 'Splićanke' još jednom pred splitskom publikom!

OTVORENJE KAZALIŠNE SEZONE U LORI Cabaret 'Splićanke' još jednom pred splitskom publikom!

Glumačku postavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev

Iako je nedavno održana predstava 'Splićanke' na tvrđavi Gripe najavljena kao posljednja, ponovno je izazvala pozornost publike te se tražila karta više. Za sve koji su bili spriječeni pogledati ih na Gripama, GKM Split odlučio je još jednom zaigrati ovu predstavu te s njom otvoriti sezonu kazališnih predstava u Lori u nedjelju, 6. listopada, u 19.30 sati.

- Fenomen 'Splićanki' nije naučna fantazija već vrlo jednostavna računica - izvrsna predstava s izvrsnom glumačkom postavom prema tekstu i u režiji jedinstvenog Ivana Lea Leme, koja svoju popularnost duguje upravo publici. Njihove pohvale najzaslužnije su za vjetar u leđa koji su 'Splićanke' dobile kao rijetko koja predstava u Splitu. Mnogi stalni posjetitelji predstava u organizaciji Amadeus eventsa ovu predstavu su pogledali i po nekoliko puta, što je najbolji pokazatelj da publika 'Splićanke' naprosto obožava - poručili su organizatori.

Redatelj Ivan Leo Lemo je poručio da predstava postoji iz nekoliko jednostavnih razloga:

-  Prvi razlog je pokušaj skromnog doprinosa amortiziranju i anuliranju patrijarhalnih naivnosti koje još zapljuskuju obale našeg grada i društva. Osim toga ova predstava pokušava pomoći borbi protiv raznih strahova i inhibicija kojima opterećujemo naš um i naše srce. Također, cilj nam je i oraspoložiti sebe i publiku jer baš smo sve mrgodniji i mrgodniji, a to stvarno nema smisla pošto će na kraju sve biti u redu. I u našoj scenskoj igri i u igri života. I nadasve, cabaret Splićanke posvećen je Splićankama! One su mediteranske kraljice i lipo ih je vidit nasmijane i inspirirane. I zato pozivamo vas da se pridružite heroinama, poslušate njihove priče i prepustite se pjesmi i plesu. Ostavite na trenutak mučne teme i pogledajte stvarnost kroz suze - od smijeha naravno! Jer svatko od nas krije po jednu Splićanku u sebi!

Cabaret 'Splićanke' je omnibus od pet ispovjednih priča Splićanki ispričanih u maniri stand up komedije s pratećom pjesmom i glamuroznom plesnom točkom u koreografiji svjetski poznatog Lea Mujića. Predstava satirizira i ironizira mane današnjeg Splita i Dalmacije u kojima će se mnogi prepoznati. Glumačku postavu čine Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev.

Ulaznice su u prodaji po cijeni 80 kuna, a za sve studente i umirovljenike uz popust od 25 posto cijena ulaznice je 60 kuna. Karte se mogu kupiti na blagajni dvorane Lora svaki dan od ponedjeljka, 30. rujna, od 16 do 19 sati te online na www.croatia-tickets.com. Informacije i rezervacije na broj mobitela +385 91 972 0540.

Vaša reakcija na temu