Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OTVORENO BOŽIĆNO SELO: Više od 2 milijuna svjećica zasvijetlilo u Gornjem Docu

OTVORENO BOŽIĆNO SELO: Više od 2 milijuna svjećica zasvijetlilo u Gornjem Docu

Čast da pritiskom na tipku upale svjećice pripala je štićenicima Centra Juraj Bonači

Više od 2 milijuna i 300 tisuća svjećica zasvijetlilo je u subotu u 17 sati u Božićnom selu u Gornjem Docu u zaseoku Nart na Mosoru. Čast da pritiskom na tipku upale svjećice pripala je štićenicima Centra Juraj Bonači. Nakon prošlogodišnje uspješne priče, vlasnik imanja Tihomir Lučić, ove je godine odlučio proširiti površinu na kojoj se uz brojne svjetleće ukrase mogu vidjeti i razne domaće životinje poput konja, magaraca, ovaca, svinja, krava...

Dužina svjećica je čak 48 kilometara i bili su potrebni mjeseci i puno truda da bi se sve uredilo za ovu božićnu priču.

Osim životinja, posjetitelje čekaju žive jaslice, Djed Božićnjak, ali i domaće delicije iz lokalnih OPG-ova. 

Zahvaljujući Božićnom selu, koje će biti otvoreno do 6. siječnja, prošle je godine ovo selo na Mosoru koje inače broji 11 stanovnika, posjetilo 30.000 ljudi.


Vaša reakcija na temu