Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivana Bošnjak/ Fotoklub Split Ovaj tjedan na Split Formatu očekuje vas predavanje Hrvoja Bote i radionica crtanja svjetlom
Kultura Piše: Dalmatinski portal

Ovaj tjedan na Split Formatu očekuje vas predavanje Hrvoja Bote i radionica crtanja svjetlom

Donosimo program

Na Split Formatu u srijedu, 23. listopada u 19 sati u Fotoklubu Split možete poslušati predavanje Hrvoja Bote 'Urbana permakultura, održiva arhitektura i regenerativna poljoprivreda'. Na predavanju će se predočiti osnovna načela permakulturnog dizajna, održive arhitekture i regenerativne poljoprivrede. Prikazat će se primjeri i iskustva iz svijeta i hrvatske te prikazati aktualni planirani i izvedeni projekt iz prakse društvenog poduzeća Održivo d.o.o. iz Splita.

Hrvoje Bota je arhitekt i vlasnik društvenog poduzeća Održivo d.o.o. iz Splita, osnovanog 2014. godine. Rođen je 1979. godine u Splitu, gdje je završio Srednju graditeljsku školu, smjer visokogradnja. Godine 2005. diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Od 2005. godine radio je u birou Urbos d.o.o. u Splitu, gdje je stjecao iskustvo u urbanizmu i prostornom planiranju. Godine 2014. osniva društveno poduzeće Održivo d.o.o.. Tijekom svoje karijere stekao je bogato iskustvo u područjima urbanizma, održive arhitekture, permakulturnog dizajna agroekosustava, dizajna hortikulture i regenerativne poljoprivrede. Vlasnik je male regenerativne farme za biointenzivnu proizvodnju povrća te kuće izgrađene od konoplje u Biskom, blizu Splita.

Strastveno je posvećen razvoju regenerativnih ekosustava i samoodrživih zajednica, kako u urbanim tako i u ruralnim područjima.

U četvrtak, u 19.30 sati na Sustipanu će se održati Light painting radionica, koju će voditi Srđan Tutićfotograf i zaljubljenik u ovu tehniku fotografiranja.

Ako želite naučiti neku potpuno drugačiju vještinu fotografiranja i želite dodatno potaknuti svoju maštu, ovo je radionica za vas. Polaznici radionice trebaju imati stativ i fotoaparat koji može snimati ekspozicije dulje od 30 sekundi.

Srđan Tutić započeo je svoju karijeru s namjerom da postane arhitekt, no život ga je odveo u smjeru fotografije. Ljubav prema fotografiji javila se tijekom snimanja s fotografkinjom Glorijom Lizde, gdje je bio model. Godine 2009. upisuje Fotoakademiju pod mentorstvom Zorana Ercega, gdje se tri godine usavršava u studijskoj fotografiji i svjetlu te se posebno fokusira na tehniku 'Light painting'.

Nakon deset godina iskustva u različitim vrstama fotografije, Tutić odlučuje otvoriti svoj osobni fotografski obrt, Svarog Media, 2023. godine. U svom radu pokriva širok spektar fotografije, od arhitekture do mode, ne izdvajajući omiljeni tip jer smatra da su svi izazovi zanimljivi na svoj način.

Posebno uživa u prenošenju znanja drugima.

Prijave za radionicu su otvorene do 24. listopada, a broj mjesta je ograničen. Za prijavu je potrebno na e-mail adresu info@fotoklubsplit.hr poslati e-mail naslova 'WORKSHOP: Light painting' sa sljedećim podacima: ime i prezime te broj mobitela/telefona.

Proteklog tjedna na Split Formatu održan je FOTO SAFARI - Split 3 – nekad i danas i radionica cijanotipije 'Saluti di Spalato'.

Sudionike FOTO SAFARIJA kroz prošlost i sadašnjost Splita 3 provela je turistička vodičica i povjesničarka umjetnosti Gabrijela Terze, a za sva tehnička pitanja o fotografiji na raspolaganju je bio Vicko Vidan, potpredsjednik ​​Fotokluba Split.

Radionica cijanotipije održana je pod stručnim vodstvom fotografkinje Anđele Vidić. Starom fotografskom tehnikom cijanotipije polaznici i polaznice su izrađivali vlastite majice za uspomenu s motivima razglednica i poznatih fotografija članova Fotokluba Split. 

Vaša reakcija na temu