Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ovaj vikend posjetite Kninsku tvrđavu i osvojite besplatan ručak!
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Ovaj vikend posjetite Kninsku tvrđavu i osvojite besplatan ručak!

Gradnja najstarijeg dijela tvrđave započela je u vrijeme hrvatske narodne dinastije krajem 9. stoljeća. Tijekom stoljeća, osvajali su je, rušili i gradili Mađari, Turci, Mlečani, Francuzi i Austrijanci

Jeste li znali da je jedna od najvećih i najstarijih tvrđava u Europi upravo Kninska tvrđava? Ova velebna ljepotica ponosno stoji na visini od 342 metra iznad kraljevskog grada, a ako još niste pravo je vrijeme da je posjetite. Iz Kninske tvrđave spremili su odlična iznenađenja koja oduševljavaju posjetitelje pa za uskršnji vikend krenite u potragu po tvrđavi i osvojite ukusni ručak! 

Kako bi vam istraživanje tvrđave bilo zanimljivije, na tvrđavi će u subotu i nedjelju biti skriveno Uskrsno jaje, a tko ga pronađe osvaja besplatan ručak u restoranu Tvrđava Knin. Idealna je to prilika za izlet s obitelji i uživanje u svim ljepotama koje Knin skriva.

Vidjet ćete puno toga, jer Kninska tvrđava ima pet dijelova: Gornji grad (Kaštel Knin), Kaštel Lab (Korlat, Bandjera), Srednji grad, Donji grad i postaju Belveder. Gradnja najstarijeg dijela tvrđave, Kaštel Knin započela je u vrijeme hrvatske narodne dinastije krajem 9. stoljeća. Tijekom stoljeća, osvajali su je, rušili i gradili Mađari, Turci, Mlečani, Francuzi i Austrijanci. O njezinoj impozantnoj veličini najbolje svjedoče brojke, jer zauzima prostor od čak 123.143 m2, duga je 470 metara, a široka 110 metara. Obrambeni zidovi koji je opasuju sa svih strana u dužini od gotovo 2 kilometra mjestimično su visoki i do 20 metara.

Osim u šetnji i predivnom pogledu na grad, na tvrđavi možete posjetiti Kninski muzej u čijem je stalnom postavu izložena etnografska, arheološka te kulturno-povijesna i geološko-paleontološka građa, kao i stalni postav 'Oluja '95'.

Iskoristite ovu priliku i prošećite Kninom, gradom kojeg krasi čista priroda, a putopisci su ga u povijesti često nazivali čarobnim gradom Knin. Nije ni čudo jer Knin leži na sedam rijeka, okružen je s devet moćnih planina i čudesnim Šarenim jezerima. Iz najviše hrvatske planine Dinare pokraj Knina rađa se prekrasni slap Krčić koji se nakon 10,5 kilometara toka slapom ulijeva u izvor Krke. Takav slučaj u svijetu nije poznat, a divljenje Krčiću i čarobnoj Krki nikada ne prestaje.

Sve to možete vidjeti ovaj vikend i doživjeti Knin u najljepšem proljetnom ruhu. Prošećite Kninskom tvrđavom i istražite bogatu povijest koju skrivaju njeni stoljetni bedemi!

Kninska tvrđava otvorena je svakim danom od 8 do 20 sati, a sve novosti pratite na Facebooku i Instagramu.

Vaša reakcija na temu