Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ovo je nevjerojatno, Splićani zaplesali u nedjelju ujutro!

Ovo je nevjerojatno, Splićani zaplesali u nedjelju ujutro!

Počeo je Svjetski dan glazbe koji se obilježava na nekoliko gradskih lokacija

Raspjevana i rasplesana Marmontova u nedjeljno jutro uz Jukebox band, potom zvuci 'stare glazbe' Hrvatske seljačke glazbe Komin na Puškinovoj poljani označili su reprezentativno Svjetski dan glazbe u Splitu.

- I love it - vikala je i plesala Koreanka u Marmontovoj, pritom ne ispuštajući kamericu kako bi zabilježila momente iz Splita.

Lijepa slika poslana je i s Peristila kada se orkestar iz Komina spustio neposredno prije smjene straže na carskom trgu.

Okupili se turisti, škljocali aparati, namještali 'štapovi' za selfieje, ne štedeći dlanove orkestru.

- Oduševljeni smo reakcijom! Glazba je stara 90 godina, dolazimo iz jednog malog mjesta na Neretvi. Istina, paradni zvuci dižu adrenalin, ali reakcija okupljenih je više nego izuzetna - podijelio je dojmove Radenko Burić, predsjednik Hrvatske seljačke glazbe Komin.

Prvim dijelom, nazovimo to tako, obilježavanja Svjetskog dana glazbe zadovoljna je i tajnica HGU Split Ivana Gutović Čičo.

- Ako se povežeš s cijelim svijetom kad staviš prst u more, tako možemo reći da su prve note u Marmontovoj i kod Zlatnih vrata pretvorile Split i Hrvatsku u jedan glazbeni orkestar - iznijela je Gutović Čičo u ime splitskog HGU-a, koji već petu godinu zaredom organizira obilježavanje Svjetskog dana glazbe na prvi dan ljeta.

Potom je dodala:

- Postići to da se u Splitu u nedjeljno jutro pleše u Marmontovoj je nevjerojatan osjećaj, mislim za sve rekorde!

Glazbeni praznik se, podsjetimo, nastavlja u popodnevnim satima već od 18.30 sati na Pjaci, potom Prokurativama, ispred Doma mladih, kavani Ovčice te Galeriji Meštrović.

Vaša reakcija na temu