Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ovog vikenda Kadena otvara prosinac uz manifestaciju 'Vrime o' bakalara' i trodnevni nastup muške klape 'Filip Dević'
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Ovog vikenda Kadena otvara prosinac uz manifestaciju 'Vrime o' bakalara' i trodnevni nastup muške klape 'Filip Dević'

Prosinac je tu! U petak, subotu i nedjelju uživajte u delicijama restorana Kadena uz prigodne nastupe klape 'Filip Dević' od 13 do 17 sati

Što može biti bolje od finog, predbožićnog ručka na bazi bakalara u raznim varijantama - od juhe, brudeta, njoka, lazanja - i to uz prigodni nastup dalmatinske klape kao specijalnog “začina” ovom druženju? Pa, eventualno tri dana takvog druženja zaredom, a to je upravo ono što najavljuje poznati splitski restoran Kadena na čelu s predanim chefom Matejom Pačarom.


Prva prilika da uživate u prigodnom meniju i dobroj glazbi stiže već ovaj petak, kada u Kadeni startaju Dani bakalara - službenog naziva 'Vrime o’ bakalara' - a na meniju su razne delicije, poput paštete od bakalara, guste juhe od bakalara i celera koja će vam zagrijati srce i dušu, kultnog bakalara na bianco… Prave stvari stižu nakon ovih finih predjela, i to u vidu brudeta od bakalara s palentom, njoka od bundeve s bakalarom i pancetom, trisota od dimljenog bakalara, zapečenih lasagna od bakalara i domaćih tagliatella s bakalarom na crveno, rikulom i Grana padanom.


Ručak uz mušku klapu 'Filip Dević', osnovanu daleke 1962. godine, nastavlja se i u subotu i nedjelju, od 13 do 17 sati.

Jedinstven zvuk i prepoznatljiv način interpretacije ove klape stiže kao savršena podloga na jednako prepoznatljivu kuhinju chefa Mateja Pačara. Znamo da su jela od bakalara u Dalmaciji i šire ozbiljna i dugotrajna tradicija, kao i repertoar ove klape - koji se većinom svodi na tradicionalnu dalmatinsku klapsku pjesmu, izvornu ili obrađenu. I baš kao što se Pačar nakon predjela od bakalara odmiče od tradicije, pogonjen svojom originalnošću i željom za eksperimentom, tako i klapa 'Filip Dević' nastavlja svoj nastup u Kadeni s novijim skladbama, pa i onim popularnim…


Idealan spoj sjajnog kuhara i klape pod vodstvom maestra Jakše Gilića, koja iza sebe ima brojne nagrade i četrdesetak gostovanja diljem svijeta - od Europe, Australije, Novog Zelanda, SAD-a - u Kadeni garantira sjajno raspoloženje i toliko očekivanu božićnu atmosferu. 'Vrime o’ bakalara' zasigurno će ostati upamćeno među svima onima koji dospiju do svoje rezervacije stola, a to možete učiniti pozivom na broj 099 470 0797.

I, naravno, ako ste baš toliki ljubitelj jela od bakalara (ima li netko da nije?), ali i milozvučnih tonova dalmatinskih klapa, najbolje je da u Kadenu 'svratite' tri dana zaredom. I ne računajte na brzi ručak, jer širok repertoar muške klape 'Filip Dević' zadržat će vas u tom restoranu satima. Što nikako ne može biti loša stvar, pogotovo uzmemo li obzir da se za kuhinju brine Matej Pačar - predani chef poznat po tradicijskim, ali maštovitim kombinacijama koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim.

Vaša reakcija na temu