Ovogodišnja Noć kazališta u Omišu održat će se u subotu

Ovogodišnja Noć kazališta u Omišu održat će se u subotu

Traje od 18 do 22 sata, a počinje otvorenim satom

Ovogodišnja, 11. Noć kazališta u Omišu održat će se u subotu 16. studenog, a koncipirana je tako da kroz niz događanja približi kazalište svim uzrastima. Održat će se u Ilirskom sjemeništu, od 18 do 22 sata.

- Počet ćemo druženjem s otvorenim satom, dramskom radionicom koju vodi glumica Ivana Giove Župa, gdje će uz djecu iz dramskog studio Harlekin moći sudjelovati svi zainteresirani. Svi će moći iz prve ruke vidjeti i osjetiti kako je biti na sceni, pod svjetlima reflektora, s druge strane rampe. Probati neke vježbe, odglumiti scenu i sl, a moći će i dobiti odgovore na sva pitanja vezana uz nastanak kazališne predstave - poručuju organizatori iz Centra za kulturu Omiš.

Posjetitelji će zatim moći pogledati predstavu 'Lipa moja dalmatinska rič' koju izvode djeca dramskog studia iz Lokve Rogoznice.

- Uslijedit će nam, po prvi put u Omišu, scensko čitanje, praizvedba nove drame 'Sumrak imperija', koja je svojevrsni hommage pok. Radi Perkoviću, autorice Silvane Dragun, u izvođenju glumaca GK Mali princ Omiš i KU Marko Marulić Split. A kao finale, HIT predstava 'Ja sam dama'. Zanimljivo je istaknuti da je večer ujedno i posvećena hrvatskim autorima, točnije trima lokalnim autoricama čije tekstove izvodimo, Meri Spain i Meri Bauk iz Omiša i Silvani Dragun iz Splita. Koncept i cjelovečernji program je osmislila i izvodi dramska umjetnica-glumica iz Splita Ivana Giove Župa - navode organizatori.

U popratnom programu, dodaju, svi prisutni će moći uživati u izložbi kazališnih fotografija Željka Šunjića, u AZ galeriji, moći će se fotografirati (i besplatno preuzeti slike na stranicama CZK) u Photobooth okviru posvećenom Noći kazališta, koji će pripremiti mladi studenti UMAS-a Maja Stojić i Ivan Sladonja i tako stvoriti sebi lijepu uspomenu. 


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(54021, "");
Pregledaj komentare