Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split Oživjeli splitski muzeji, i Puljak je u điru

Oživjeli splitski muzeji, i Puljak je u điru

U programu su obilasci i online sadržaj

U otežanim uvjetima pandemije, splitski muzeji ipak su oživjeli u Noći muzeja. Nude se online programi i obilasci s ograničenim brojem posjetitelja. 

Među građanima koji su večer odlučili provesti prateći muzejske programe je i gradonačelnik Ivica Puljak koji je obišao Muzej grada Splita. Razgledao je postav Podruma Dioklecijanove palače s drugim posjetiteljima, uz stručno vođenje kustosice Vedrane Supan.

Gradonačelnik je potom obišao Galeriju umjetnina i pogledao retrospektivnu izložbu Gorkog Žuvele, kao i prvu samostalnu izložbu u Splitu novosadske umjetnice Andree Palašti koja se predstavlja umjetničkim istraživačkim projektom čiju tematsku okosnicu čini priča o sudbini Emila - orangutana koji je tijekom 1930-ih godina bio omiljena atrakcija Zoološkog vrta Schönbrunn.

Iz Grada javljaju kako je gradonačelnik posjetio i Pomorski muzej koji nudi interaktivni program realiziran kroz projekt 'Prezentacija pomorske baštine kroz nove tehnologije', a koji donosi fotografije, videosnimke, tekstove i zabavne sadržaje kojima se predstavljaju podmorski baštinski lokaliteti Splitsko-dalmatinske županije. Oni koji više vole stvarno od virtualnog odabrat će 'Knjige s mirisom friškine', besplatne naslove iz otpisa muzejske knjižnice razmještene kroz postav u kašetama za transport svježe ribe.

U programu 'Između mraka i led svjetala' predstavljen je opus od 29 ulja na kartonu slikara mariniste Alexandera Kirchera koji su za ovu prigodu iz mraka muzejske čuvaonice preseljeni u stalni postav. Na slikama su prikazani ratni brodovi najjačih mornarica svijeta s početka 20. stoljeća.


Vaša reakcija na temu