Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OŽIVLJENA POVIJEST Ratnici u ranom srednjem vijeku
Regnum Croatorum Piše: Mate Božić, koordinator projekta arheološkog turizma 'Regnum Croatorum'

OŽIVLJENA POVIJEST Ratnici u ranom srednjem vijeku

Prezentirat će se dugogodišnji projekt arheološkog turizma Regnum Croatorum

Kroz Program sufinanciranja Projekata oživljene povijesti i eksperimentalne arheologije na području Splitsko-dalmatinske županije za 2022. godinu Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, a u sklopu nadolazeće izložbe 'Chroatorum Bellatores - ratnici u ranom srednjem vijeku' Muzeja hrvatskih arheoloških spomenika, prezentirat će se dugogodišnji projekt arheološkog turizma Regnum Croatorum (započet 2013. godine), koji uključuje i manifestaciju oživljene povijesti Krunom hrvatskih vladara, do sada održavanu u: Solinu-Klisu, Podstrani i Kaštelima-Trogiru.


Riječ je o provedbi projekta oživljene povijesti i eksperimentalne arheologije na temu starohrvatske baštine u suradnji Splitsko-dalmatinske županije s Muzejom hrvatskih arheoloških spomenika u Splitu te Povijesnom postrojbom 'Kliški uskoci' i Udrugom studenata povijesti 'Toma Arhiđakon' kao začetnicima cjelokupnog projekta. Ovim se projektom nastoji približiti kako domicilnom stanovništvu, tako i domaćim i stranim posjetiteljima, destinacije Srednje Dalmacije, kao i bogato kulturno-povijesno nasljeđe iz vremena starohrvatskih knezova i kraljeva na promatranom području, odnosno revalorizirati starohrvatske arheološke lokalitete na širem splitskom području.


Vaša reakcija na temu