Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Antonijo Ćatipović Petar Grašo pjesmom 'Voli me', autorskog tima Huljić lani zaradio najviše novca u Hrvatskoj

Petar Grašo pjesmom 'Voli me', autorskog tima Huljić lani zaradio najviše novca u Hrvatskoj

Glazbenim autorima i nositeljima autorskih glazbenih prava za 2019. godinu isplaćeno je 101,5 milijuna kuna autorskih naknada

Glazbenim autorima i nositeljima autorskih glazbenih prava za 2019. godinu isplaćeno je 101,5 milijuna kuna autorskih naknada, dok ukupni promet glazbenih licenci iznosi 141,3 milijuna kuna, upravo je objavila Stručna služba ZAMP Hrvatskog društva skladatelja.

Najveći udio u prodaji glazbenih licenci odnosi se na prava javnog priopćavanja (87,46%), ostatak se odnosi na prava mehaničke reprodukcije (3,2%), digitalna prava (2,22%) te prava iz inozemstva (7,11%). Godišnje izvješće HDS ZAMP-a za 2019. dostupno je na linku.

'Ponosni smo na još jednu dobru godinu i obavljen rad u njoj. Nažalost, iz perspektive srpnja 2020. godine, kada u Hrvatskoj već 3 mjeseca gotovo da nema komercijalnih glazbenih događanja, teško je veseliti se prošlim uspjesima. Iako je važno ne zaboraviti ih, i raditi kako bi se godine poput 2019. što prije ponovno vratile', izjavio je glavni direktor HDS ZAMP-a, Nenad Marčec.

Uz rezultate poslovanja, HDS ZAMP objavio je i popis najemitiranijih pjesama u 2019. - domaća pjesma koja je njezinim autorima u 2019. donijela najveću zaradu je 'Voli me' u izvedbi Petra Graše. Za nju su autorski zaslužni Vjekoslava i Tonči Huljić. Slijedi 'Rekao si' autora Ante Pecotića u izvedbi Nine Badrić, a 'Ovaj grad' Mije Dimšić, autorskog trojca Dimšić, Bačić i Dimter na trećem je mjestu najemitiranijih i najkorištenijih.


Vaša reakcija na temu