Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PISME S GRAČKOG ŽALA Izložba fotografija u memorabilija u Gradacu
Kultura Piše: Dalmatinski portal

PISME S GRAČKOG ŽALA Izložba fotografija u memorabilija u Gradacu

'Gračani su iznimno muzikalni ljudi'

U Zavičajnoj zbirci Gradac sinoć je otvorena izložba fotografija i memorabilija 'Pisme s gračkog žala'. Riječ je o izložbi koja prati razvoj gračke glazbe od početka prošloga stoljeća do danas kroz fotografije i glazbene memorabilije, poput instrumenata i odjevnih predmeta članova klape Berekini. U glazbenom programu otvorenja sudjelovali su ženski zbor Gradac, ženska klapa Viole iz Drvenika, Brigita Marinović, violinistica iz Ploča te Petar Bojanović, saksofonist iz Graca.

'Ponosni smo što živimo u malom mistu bogate povijesne baštine. Možda zbog podneblja, možda zbog gena, no naši su Gračani iznimno muzikalni ljudi. Među njima ima pjevača, tekstopisaca, multiinstrumentalista i zato nije ni čudno što smo je gračkim ulicama oduvijek odzvanjala pjesma', izjavila je Mirjana Andrijašević, voditeljica Zavičajne zbirke Gradac.

Brojna je publika s oduševljenjem i puno emocija razgledavala izložbu. Posebnu su pozornost privukle najstarije fotografije koje svjedoče kako se u Gracu pjevalo 'od kad je svita i vika'.

Izložba 'Pisme s gračkog žala' održana je u okviru Dana sv. Mihovila 2024., u organizaciji Turističke zajednice općine Gradac. 

Vaša reakcija na temu