Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Pješaci ne smiju koristiti mobitel kad su u prometu!

Pješaci ne smiju koristiti mobitel kad su u prometu!

S mobitelom u rukama i pogledom na njih vidno polje smanjuje se na samo 5 posto

Svijet je globalno selo, a to podrazumijeva da nam vijesti iz dalekih dijelova zemaljske kugle putuju brže nego iz nekih krajeva Hrvatske. Jedna takva vijest dolazi iz Japana, gradskog vijeća Yamato u blizini Tokija, koje je odlučilo stati na kraj mobitelima u prometu, ali ne samo vozačima nego i pješacima, prenosi HAK.

Dakle, kad su u prometu, odnosno kad prelaze preko ceste, pješaci ne smiju koristiti mobitel. Studija NTT-a, japanskog pružatelja mobilnih usluga, zaključuje da s mobitelom u rukama i pogledom na njih pješacima vidno polje smanjuje na samo 5 posto u odnosu na pregled situacije kad su maksimalno fokusirani na svijet ispred sebe, a mobitel im je u džepu, piše HAK.

Vaša reakcija na temu