Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PLES S ANĐELIMA Klub Vanilla će i danas ugostiti sudionike jedinstvenog partyja koji osvaja srca

PLES S ANĐELIMA Klub Vanilla će i danas ugostiti sudionike jedinstvenog partyja koji osvaja srca

Početak je u 17 sati

U Vanilla klubu na Poljudu danas se održava 13. Ples s anđelima, jedinstveni party za osobe s intelektualnim teškoćama. Ova je inicijativa odgovor na vrlo konkretnu potrebu, odnosno želju tada 17-godišnje djevojke oboljele od cerebralne paralize Anđele Popović koja je jednoj volonterki otkrila kako joj je životna želja isplesati se u disko klubu.

- Kada smo otkrili kako taj 'san' i potrebu dijele i mnogi drugi njezini prijatelji, članovi Skautskog kluba Marjan odlučili su osmisliti i realizirati ovaj jedinstveni party na svijetu – Ples s anđelima. Svake godine na ovom se Plesu okupi između 700 i 900 osoba s intelektualnim teškoćama, ali i sugrađana, volontera, ljudi koji su ovaj projekt prihvatili kao svoju feštu ljubavi jer se od početka odvija u doba Valentinova. Ali, nije ovo samo Ples ljubavi i veselja, već i Ples pod maskama što je doprinijelo brisanju svih razlika! - kaže Pinija Poljaković

Početak partyja je u 17 sati, a plesat će se do 20. Klub Vanilla cijelo desetljeće besplatno ustupa prostor i konobare koji volontiraju, a tu je i DJ Tony Sanchez je od samog početka dio ove priče.

- Ples s anđelima među osobama s intelektualnim poteškoćama i njihovim obiteljima ima status godišnje svetkovine, jednog od najvažnijih događaja. Kako je riječ o osobama koje imaju posebne potrebe, ali i redovne potrebe kao i svi ostali ljudi, upravo je ovaj projekt iskorak ka njihovoj istinskoj inkluziji - dodaje Poljaković.

Na Ples i ove godine dolaze korisnici ustanova: Centar Slava Raškaj, Centar za odgoj i obrazovanje Juraj Bonači, njihove Dislocirane jedinice Firule, centra u Makarskoj i Sinju, predstavnici Centra Fra Ante Sekelez iz Vrlike, članovi udruga Srce, Lastavice, Zvono, Anđeli, Sindrom down... a neki od njih pripremili su i točke s kojima će se predstaviti okupljenima. Ove godine kao donatori i sudionici programa pridružit će se i članovi udruge Solinski bubamarci.

Vaša reakcija na temu