Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Fun park Biograd PO UZORU NA SVJETSKE CENTRE Počinje izgradnja Dalmalanda, spojit će vodene atrakcije s tematskim cjelinama Fun Parka Biograd

PO UZORU NA SVJETSKE CENTRE Počinje izgradnja Dalmalanda, spojit će vodene atrakcije s tematskim cjelinama Fun Parka Biograd

Otvorenje je predviđeno za svibanj 2023.

Hrvatska dobiva jedinstveno mjesto zabave koji spaja tematske i vodene atrakcije po uzoru na svjetske centre zabave. Bazeni, tobogani, vodeni spustovi pridružit će se već poznatom Jurskom svijetu, Svemiru, Piratskom zaljevu i Divljem Zapadu u sadašnjem Fun Parku Biograd i spojiti vožnje na atrakcijama, tematsku zabavu s kupanjem. S ovim jedinstvenim zabavnim svijetom bit će uz bok samo nekoliko zemalja u Europi i svijetu.

U Fun parku Biograd počinje izgradnja vodenog parka i vodenih atrakcija cjeline nazvane Dalmaland.

U srijedu, 15. lipnja 2022., na svečanom postavljanju kamena temeljca nazočili su mnogobrojni uzvanici iz županije, općina, turističkih zajednica, predstavnici hotela, sponzora, Erste banke. Odazvali su se, između ostalih, predsjednik HGK Zadarske županije Denis Ikić, predstavnik Zadarske županije Ante Vukašin i gradonačelnik grada Biograda na Moru Ivan Knez, dok je blagoslov vodio don Frane Šindija, mladomisnik u Biogradskoj župi.


Foto: Press / Fun Park Biograd

Projektanti vodenog parka i izvođači građevinskih radova hrvatske su firme. Vodene atrakcije će pak postavljati svjetski poznata firma Polin Wateparks koja je do sada konstruirala tobogane za više od 50 svjetskih vodenih parkova. Kraj radova i otvorenje Dalmalanda predviđa se za svibanj 2023.

Izgradit će se sljedeće atrakcije:

- bazen na valove - bazen s umjetnim valovima posebno je mjesto za uživanje i relaksaciju nakon adrenalinskih tobogana, svako malo dolazi plima i nosi sa sobom val za valom

- dječji vodeni tobogani i bazen, u njemu je osigurano bezbrižno prskanje za najmlađe, s vodenim topovima, toboganima i vodenim fontanama.

- vodeni tobogani s bazenom - sastoje se od vodenih spustova različitih visina s mnoštvom svjetlosnih i zvučnih efekata u kojima će uživati cijela obitelj u sigurnim uvjetima na više od dva kilometra staza

- bazen za skokove u vodu - vodena oaza zabave za sve uzraste.

- adrenalinski brzi tobogani looping rocket koji postiže nevjerojatnu brzinu od 12,56 m/s te windigo od 11.07 m/s, bazeni će imati ugrađene toplinske pumpe za grijanje.

Za sezonu 2023. nabavit će se i nova oprema, najavljuju predstavnici. Naime, cijeli Fun park Biograd prijeći će na cash-less plaćanje narukvicama s RFID čitačem.

Cijela investicija vrijedna je 50,000.000,00 kuna, ulaganje će se izvršiti iz kreditnih sredstava Investicijskog kredita Erste banke, osigurat će dodatnih 30 radnih mjesta tako da će broj zaposlenih u Parku biti 100 zaposlenika, od toga 30 stalno zaposlenih.

S obzirom na veliku sezonalost turizma i vrućine unutar ljetnog perioda bilo je potrebno iskoristiti poziciju u samom centru dalmatinske obale što će zasigurno povećati prihode i lokalnih poduzeća od hotela, ugostiteljskih i privatnih obrta te dovesti Zadarsku županiju u sam vrh posjećenosti turista, kako domaćih tako i stranih, a obzirom na mediteransku klimu i veliki broj sunčanih dana i povećati duljinu trajanja sezone!

Proširenje sa vodenim parkom biti će korak u viziji stvaranja jedinstvene zabavne zone Fun paka Biograd, a uz dosadašnje cjeline Svemir Divlji Zapad  i Piratski dio i Jurski svijet  vodeni park Dalmaland stati će uz bok najvećim centrima zabave te osigurati vrhunski provod kakav ne postoji u ovom dijelu Europe.

Vaša reakcija na temu