Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pobuna Domovinskog pokreta protiv koncerta Ace Lukasa u Splitu: 'Pjevao je vukovarskom krvniku'

Pobuna Domovinskog pokreta protiv koncerta Ace Lukasa u Splitu: 'Pjevao je vukovarskom krvniku'

'Nastavlja se invazija sumnjivih likova s istoka na hrvatsku glazbenu scenu'

U Domovinskom pokretu Splitsko-dalmatinske županije oštro su se usprotivili koncertu Ace Lukasa u Splitu. 

'Nastavlja se invazija sumnjivih likova s istoka na hrvatsku glazbenu scenu. Ovaj put u akciji je ponovno Aca Lukas koji najavljuje premijeru svog autobiografskog filma 'Pokidan' - trilogija 'Kafana na Balkanu' u dvorani Gripe u Splitu 4. studenog 2023. Nakon projekcije filma predviđen je i koncert ovog srpskog turbofolkera. Koncert i projekcija filma zakazani su ni manje ni više nego na Gripama- hramu splitskog sporta. 

Postavlja se logično pitanje - ima li u Splitu, u njegovim gradskim strukturama, bilo kakav kriterij što se može organizirati u javnim gradskim prostorima? Kakvu poruku šaljemo našoj mladosti kada u jednom sportskom, javnom objektu organiziramo promociju filma koji veliča lik i djelo jednog ovisnika, nasilnika i zagovornika politike Aleksandra Vučića', stoji u priopćenju Domovinskog pokreta. 

Iz te su stranke nadalje naveli kako je Split, nažalost, pred kapitulacijom. 

'Danas je najnormalnije da Partizanovi igrači s tetovažom Draže Mihailovića na nozi igraju basket u srcu grada, na Prokurativama. Kada jedna ovakva stvar prođe bez povišene temperature i reakcije nadležnih, ulog se podiže pa uskoro možemo očekivati i proslavu obljetnice utemeljenja Dinarske četničke divizije. 

Zašto i ne bi? Gdje su službe grada i države? Zar je postalo normalno da čovjek koji je u zatvoru organizirao privatni koncert za krvnika Vukovara Miroslava Radića nesmetano nastupa u Splitu? Da, ako niste znali upravo je Aca Lukas pjevao kapetanu JNA Miroslavu Radiću na ispraćaju iz beogradskog zatvora u Haag. Čovjek to i ne skriva, štoviše - ponosi se time', također su napisali.

Istaknuli su kako u ovom slučaju, međutim, nisu toliko bitni ni Aca Lukas ni Miroslav Radić. Ovdje su, smatraju, bitni Split i Hrvati te emocija mladih Splićana i Hrvata prema žrtvi Vukovara i Domovinskom ratu. 

'Ovom prilikom obraćamo se svim organizacijama i pojedincima kojima je stalo do očuvanja nacionalnog identiteta i dostojanstva Domovinskog rata te ih pozivamo da spriječe sramotu kojoj aktualna gradska vlast izlaže Split i Hrvatsku', poručili su. 


Vaša reakcija na temu