Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Počela 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, Kino klub Split dobio međunarodnu nagradu

Počela 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva, Kino klub Split dobio međunarodnu nagradu

Odana je počast preminulima Dušanu Tasiću i Andriji Pivčeviću

U Kinoteci 'Zlatna vrata' u Splitu u petak je otvorena 51. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva. U 17 sati je održana projekcija dva filma posvećena nedavno preminulim članovima Kino kluba 'Split' Dušanu Tasiću (umro 12.6.2019.) i Andriji Pivčeviću (umro 21.10.2019.). 

Dušan Tasić osim što je bio dugogodišnji predsjednik kino kluba i izvrstan filmski autor koji je proglašen majstorom amaterskog filma bio je osnivač i direktor Sabora alternativnog filma (1977.-1987.), jednog od najznačajnijih festivala u regiji tog vremena.

Andrija Pivčević, također majstor amaterskog filma, bio je pripadnik zlatne generacije kino kluba, profesionalni snimatelj brojnih dugometražnih i kratkometražnih filmova, a dobitnik je nagrade Slobodne Dalmacije 'Emanuel Vidović' za životno djelo u području umjetnosti.

Uoči svečanog otvaranja i Prve revijske projekcije u 19 sati Kino klub Split je dobio međunarodnu nagradu UNICA za svoj rad od 1952. godine do danas.

Revija se nastavlja i danas projekcijama u 16, 18 i 21 sat, a ulaz je slobodan. 

U nedjelju je u 11 sati javno žiriranje i dodjela nagrada uz projekcije nagrađenih filmova 

Vaša reakcija na temu