Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Novo gastronomsko mjesto u Splitu: 'Mano' se u jednom danu mijenja čak pet puta!

Novo gastronomsko mjesto u Splitu: 'Mano' se u jednom danu mijenja čak pet puta!

Nisu napravili glamurozno otvaranje, nego su se odlučili popustom počastiti prve goste

U samom centru Splita, odmah iza Peškarije, na adresi Kraj svete Marije 7, otvorio se novi pizza food bar 'Mano'. Već sam naziv otkriva nam djelić priče koji nudi umjetnost gastronomije s ručnim zanatskim potpisom. Putujući svijetom, po uzoru na najbolje svjetske kuhinje, vlasnici su 'Mano' zamislili kao restoran koji se od jutra do večeri mijenja čak pet puta.

- Ujutro smo u Parizu, oko podne u Rimu, a navečer smo otišli na Ibizu. Tako bi se najbolje mogla opisati ideja našeg restorana, s tim da smo od svakog mjesta uzeli najbolje. Ujutro je 'Mano' jedna mala francuska pekara u kojoj nudimo najbolju kavu, cijeđene sokove uz peciva i štrudele koji su ručno rađeni. Oko 10 sati kreće brunch ponuda koja uključuje omlete, sendviče i pizze koje možete uzeti iz vitrine i pojesti van lokala, kao i one restoranskog tipa. Za ručak 'Mano' postaje talijanska priča uz bogatu ponudu pasta, salata, rižota i pizza. U popodnevnim satima pekara je prilagođena ponudi tog dijela dana, a za večeru se vraća ponuda od ručka uz burgere, tacose i burrito. U 22 sata 'Mano' postaje cocktail bar, a u ponudi imamo i nargile - otkrio nam je menadžer restorana Boris Pešo, koji nam se pohvalio najboljim sastojcima koje koriste za sva pića i hranu, kao i originalnom recepturom pripreme. 

- Vjerujemo da smo rijetki, ako ne i jedini u gradu, koji ne pečemo smrznuta tijesta za peciva. Nabavljamo najbolje sirovine iz Italije poput Bresaola, Grana Padana, pršut iz Parme, kao i najbolja brašna na tržištu. Tako, recimo, brašno za pizze dolazi direktno iz jednog talijanskog mlina, a za kruh iz Francuske. Radimo zanatski kruh kao nekoć davno uz dugotrajno prirodno kvasanje od 24 do 48 sati, a tijesto za pizzu pravi se 48 sati ranije da bi bilo savršeno. Tjestenina nam je također ručno rađena s umacima od biranog povrća iz naših OPG-ova, a isto je i s prirodnim sastojcima koje koristimo u koktelima.

'Mano' povodom otvaranja nije priredio glamurozno otvaranje već je odlučio iznenaditi svoje goste.

- Odlučili smo počastiti sve naše goste popustom od 25 posto na sve što nudimo, a akcija traje od danas do 27. lipnja kada ćemo nuditi poseban popust za djecu od 13 do 19 sati. Posjetite nas i sami se uvjerite u našu gastronomsku priču koja je popraćena prekrasnim interijerom - poručio je Pešo.

Upitali smo menadžera i je li problem bio naći radnike...

- Možemo se pohvaliti da smo okupili vrhunski tim kojeg predvode chef Mario Srdelić i pizza majstor Gianluca Vendemmia. Ljudi su prepoznali vrhunsku priču, a i koncept koji će raditi cijelu godinu što im vjerujemo puno znači - zaključio je. 

Vaša reakcija na temu