Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pogledajte promotivni spot 'Alkarski ponos' koji je predstavljen na koncertu Ane Rucner

Pogledajte promotivni spot 'Alkarski ponos' koji je predstavljen na koncertu Ane Rucner

Glavni pokretač u ovom spotu je spoj snage glazbe i viteške igre

Sinoć je u Alkarskim dvorima Ana Rucner održala atraktivan koncert World&Croatian beauties kojim je oduševila više od 600 posjetitelja iz Sinja i okolice. U uzavreloj atmosferi koncerta koji je izazvao veliki interes prisutnih, Ana je predstavila video spotove koji prikazuju razne krajeve Hrvatske kao i tradicionalne pjesme i plesove poput dubrovačkog Linđa, slavonskog Drmeša i mnogih drugih. Koncert su posjetili predsjednik Viteškog alkarskog društva dr. Stipe Jukić, alkarski vojvoda, mr. Ante Vučić, članovi Upravnog, Nadzornog odbora i Časnog suda te obnašateljica dužnosti gradonačelnika, zamjenica gradonačelnika Kristina Križanac.


Na koncertu je premijerno predstavljen i turističko promotivni spot Alkarski ponos, snimljen u lipnju ove godine na atraktivnim sinjskim lokacijama kao što su Sinjski aerodrom, Sinjska tvrđava, Alkarski dvori, Stari grad, Mlinica Milardovići, hipodrom i Alkarsko trkalište. Uz redatelja Darka Drinovca, spot su producirali Ana Rucner i Vlado Kalember. Za skladbu su korištena djela najpoznatijih hrvatskih autora, Jakova Gotovca, Ivana pl. Zajca i Mojmira Čačije, u orkestraciji Thomasa Buritcha, koja se izvode uz pratnju Zagrebačke filharmonije. 


U spotu, koji će vjerujemo privući veliku pažnju kako domaće tako i inozemne publike, te uskoro krenuti u svijet i predstavljati atraktivan promotivni sadržaj Sinja, sudjelovali su i akademski zbor Ivan Goran Kovačić, KUD Glavice iz Sinja, Zagrebačka Filharmonija, kao i klapa Sinj, a posebnu vrijednost spota čine alkari na konjima i alkarski momci, odjeveni u alkarske odore. Naručitelj spota je Viteško Alkarsko društvo Sinj.    

Dr. Ivan Nasić iz Viteškog alkarskog društva istaknuo je kako su željeli napraviti jedan projekt koji će probiti granice Hrvatske i u razgovoru s Anom Rucner došli su do ideje da se snimi spot na tragu njezinih glamuroznih promotivnih i često nagrađivanih spotova. 


Po riječima redatelja Darka Drinovca u spotu nema klasične naracije, sve što će biti zastupljeno slikom prati prvenstveno glazbu i pojavljivanje različitih izvođača, koji su doprinijeli ovoj vrlo kompleksnoj kompoziciji - od guslara pa do klape. Ana Rucner je glavna solistica koja nosi pjesmu i spaja različitost kompozicija klasične glazbe. Svi zajedno stvaraju glazbenu fuziju koja je popraćena slikom i ukomponirana među sinjske alkare na prepoznatljivim lokacijama Cetinske krajine. Glavni pokretač u ovom spotu je spoj snage glazbe i viteške igre.

Govoreći o ideji za produkciju spota Ana Rucner spomenula je kako je prije četiri godine njezina prijateljica Mihaela Žanko, koja živi u Sinju, gledala njezin nastup uz video projekcije s hrvatskim prirodnim ljepotama i njima se oduševila. Predložila je Ani da napravi nešto slično i za njezin Sinj. Osmislila je idejni koncept i predložila ga prije godinu dana Alkarskom društvu, na čelu s Stipom Jukićem i Ivanom Nasićem i pokazali su interes. Velika joj je čast raditi na ovom projektu jer jako voli Sinj i jer je poput mnogih drugih fascinirana čuvenim alkarima i Sinjskom alkom.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare