Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pomozimo omiškom pijanisti da se kvalificira na prestižno umjetničko natjecanje

Pomozimo omiškom pijanisti da se kvalificira na prestižno umjetničko natjecanje

Sve što treba učinit je kliknuti mišem

Omišanin Lovre Marušić, pijanist, umjetnički direktor međunarodnog festivala komorne glazbe 'Ostinato' te asistent na klavirskom odsjeku na muzičkoj akademiji u Zagrebu odlučio se natjecati na jednom od najprestižnijih međunarodnih pijanističkih natjecanja u svijetu. No, treba mu vaša, odnosno naša mala pomoć.

Do 26. studenog traje online glasovanje putem kojeg se ovaj umjetnik može izravno kvalifikacirati na samo natjecanje 'F. Busoni'  koje će se održati na ljeto 2021. godine.

Osemro kandidata koji skupe najveći broj glasova izavno prolaze.

Glasovati možete putem ovog linka:

https://voting.concorsobusoni.it/en/candidates/post/30795262-DA8D-4009-83B8-BB7B61C8DFE8

Lovre Marušić rođen je 1992. godine. Svoje prve poduke iz klavira dobiva od prof. Rozarije Samodol u rodnom Omišu. Na poziv ugledne ruske pijanistice Natalije Trull, 2006. Godine odlazi u Moskvu na Centralnu muzičku školu pri Državnom konzervatoriju P. I. Čajkovski, koju je 2011. Godine uspješno završio. Studij na Muzičkoj akademiji započeo je u klasi Rubena Dalibaltayana, a nastavio u klasi Ljubomira Gašparovića kod kojeg je uspješno diplomirao ove godine i stekao titulu magistra muzike. Svoje poslijediplomske studije nastavlja na Hochschule für Musik Franz Liszt u Weimaru u klasi Grigoryija Gruzmana.

Dobitnik je brojnih nagrada na uglednim pijanističkim natjecanjima, među kojima se ističu : 

Prva nagrada na 20. Međunarodnom natjecanju 'Santa Cecilia» u Portu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju IMF u Parizu (2018.), prva nagrada na Međunarodnom natjecanju New Stars (2016.) u Manchesteru, prva nagrada na Međunarodnom natjecanju World Piano Teachers Assosiation  u Londonu (2017.), prva nagrada, nagrada komisije i nagrada publike na Međunarodnom pijanističkom natjecanju Isidor Bajić u Novom Sadu (2016.), prva nagrada na 2. Međunarodnom pijanističkom natjecanju u Karlovcu (2015.)

Izabran je kao jedan od  29 kandidata na prestižnom  međunarodnom pijanističkom natjecanju u Clevelandu- SAD, koje će se održati u srpnju 2021.

Dobitnik je Rektorove i Dekanove nagrade Sveučilišta u Zagrebu za iznimne rezultate tijekom studija .Kao solist i komorni glazbenik nastupa na raznim festivalima i koncertnim ciklusima diljem Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, Italije, Austrije, Njemačke,Portugala, Lihtenštajna, Rusije, Francuske, Japana i SAD-a.

Također bilježi nastupe uz prestižne domaće i međunarodne orkestre poput Zagrebačke filharmonije, orkestra Hrvatske Radio Televizije, orkestara HNK- Split, Vojvođanskih simfoničara,  Beogradskih simfoničara, simfonijskog orkestra Atlantic Coasta- Portugal te simfonijskog orkestra filharmonije Irkutska- Rusija.

Trenutno je zaposlen na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u zvanju asistenta na klavirskom odjelu te je izvršni i umjetnički voditelj međunarodnog festivala komorne glazbe Ostinato u Omišu.

Vaša reakcija na temu