Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ponovno kreće Kino Cirkus!

Ponovno kreće Kino Cirkus!

Njemački dokumentarni film 'Sizifov ples' govori o životu jednog od najpoznatijih žonglera - Ernesta Montega

Nakon pandemijskih odgoda projekcija u ožujku, travnju i svibnju napokon najavljujemo prvu ovogodišnju projekciju Kina Cirkus! U četvrtak, 4. lipnja, u 20 sati na starom mjestu - u Kinoteci Zlatna vrata - prikazat će se njemački dokumentarni film 'Sizifov ples' o životu jednog od najpoznatijih žonglera - Ernesta Montega

Njemačka 1948. Ernest je imao 12 godina kad je vidio film Tonelli. Žongleri u njemu, Francis i Lottie Brunn, za njega su bili otkriće i u tom je trenu ovaj dječak znao čime se u životu želi baviti. Ono što nije znao je da su dvojac na ekranu, Francis i Lottie, zapravo bili njegov polubrat i polusestra. Dvadeset i pet godina nakon tog presudnog posjeta kinu, Ernest Montego, sada već velika žonglerska zvijezda, napokon upoznaje svog polubrata u Las Vegasu.

Film 'Sizifov ples' istovremeno je i dirljiv i tužan. Pričajući priču o ovoj izuzetnoj obitelji zabavljača, film jasno pokazuje ono što se često zanemaruje: stupanj predanosti i količina vježbe koja stoji iza umjetnosti žongliranja. Samo takav pristup ostavlja na publiku dojam potpune kontrole nad gravitacijom - za samo nekoliko čarobnih trenutaka - uistinu Sizifov posao.

Film se prikazuje s engleskim podnaslovima. Kao i uvijek, ulaz na Kino Cirkus je besplatan.

Kino Cirkus edukativni je filmski program splitskog suvremenog cirkuskog kolektiva ROOM 100 uz koji publika može proširiti svoja znanja o slojevitosti cirkuske umjetnosti, njenom značaju, povijesti i razvoju. Kino Cirkus realizira se uz financijsku potporu Hrvatskog audiovizualnog centra. Rad ROOM 100 podržan je od strane Zaklade Kultura nova.

Vaša reakcija na temu