Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jani Ugrin Porazgovarali smo s pedagoginjom i Severininom prijateljicom: Ona nosi svoj težak križ sada, ali ne samo za sebe, nego i za druge majke u sličnoj situaciji

Porazgovarali smo s pedagoginjom i Severininom prijateljicom: Ona nosi svoj težak križ sada, ali ne samo za sebe, nego i za druge majke u sličnoj situaciji

Dovoljno je možda reći da smo se nakon svakog koncerta koji je bio u krugu 400 kilometara vraćale doma da bi ona bila s Aleksandrom kad se probudi i odvela ga u vrtić ili školu

U sudskoj odluci kojom je Severini oduzeto dijete, među ostalim stoji i da ga nije mogla odvesti iz škole, čak je u tom kontekstu napisano da je to vid 'obrazovne zapuštenosti'. Dovodi se u pitanje, zapravo, može li majka koja je uspješna glazbenica ili sve druge profesije 'kliznog radnog vremena', ako hoćete i novinarke, biti dobre ako nisu s djetetom 'fiksno', ako ga ne odvoze u vrtić ili idu po njega u zacrtane sate. Ili, roditelj glazbenik može djetetu pružiti i više zbog vremena koje može provesti s djetetom van svojih obveza? 

Upravo o tom iskustvu govori nam Alenka Milano, najpoznatiji prateći vokal koja je nastupila sa svim poznatim pjevačima, a više od desetljeća je na svim Severininim koncertima. Sa Splićankom koja se bori za svoje dijete je i prijateljica od srednje škole. Alenka je, inače, pedagoginja, profesorica s dva magisterija, a 31 godinu predaje u Glazbenoj školi u Imotskom. Samohrana majka 29-godišnjeg sina koji je izgradio svoj poslovni put. Od niza paralelnih poslova, probajte zamisliti život glazbenice. 

- Je li meni trebalo oduzeti dijete?  - pita Alenka.

'Ti si najbolja mama na svitu i ponovio bih cijelo djetinjstvo', eto odgovora Alenki Milano od njenog odraslog čovjeka. Ako nije mogla ispunjavati 'dnevne zacrtanosti', svaki slobodan trenutak je provodila s djetetom i, možda, u konačnici, pružila više nego roditelj s poslom od 8 do 16. 

- A vjerujte, Severina je vrhunska glazbenica i zbog toga se više može posvetiti djetetu, a kao prijateljica sam i vidjela koliko je posvećena. Dovoljno je možda reći da svaki koncert u krugu do 400 kilometara kada završi, vraćale smo se doma da bi Severina bila s Aleksandrom kad se probudi i odvede ga u vrtić ili školu - govori nam Alenka.

Ne ulazeći u razloge presude, Alenka ne može vjerovati da se Severini to dogodilo, tim više jer se i zna koji kriteriji za oduzimanje djeteta majci trebaju biti ispunjeni.

- Kao pedagog s 31 godinu iskustva mogu vidjeti kakvo je neko dijete. Provodeći vremena sa Severinom i njenom obitelji, mogu reći odgovorno i profesionalno da je Aleksandar sretno dijete, zadovoljno, društveno, pristojno i ima 'svoj red', zna kad je vrijeme za domaći rad, spavanje...- opisuje nam.

Gledajući takav odnos i odrastanje dječaka, kaže nam da je netko pita za mišljenje tko je super mama, odgovorila bi bez oklijevanja da je Severina.

Ispričala nam je Alenka Sevinu posvećenost i predanost obitelji, sestrama, nećakinjama, nizu akcija za nezbrinutu djecu o kojoj se i ne zna jer je to njoj prirodno.

- Severina je preodgovorna - podvukla nam je Alenka.

Vjeruje da će Seve uspjeti i izboriti se, da nosi svoj težak križ sada, zapravo i ne samo za sebe, nego i za druge majke u sličnoj poziciji.

Vaša reakcija na temu