Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Posjetite Festival gastronomije i turizma u Spaladium Areni

Posjetite Festival gastronomije i turizma u Spaladium Areni

Četvrti Adriatic Gastro Show okupit će više od 650 izlagača iz 17 zemalja svijeta

Adriatic Gastro Show, međunarodni Festival gastronomije i turizma, počinje sutra u Spaladium Areni i traje do nedjelje. Na 200 izložbenih prostora okupit će se više od 650 tvrtki izlagača iz sedamnaest zemalja svijeta, najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma.

- Godina za nama je bila jako izazovna, tako da smo u 72 dana uspjeli organizirati dva sajma. Cijelo vrijeme imamo podršku i Grada i Turističke zajednice i ostalih institucija koje se prema nama podnose partnerski, a kada to imate nije teško napraviti ovakav projekt. Nismo mogli primiti oko 60 tvrtki koje su se prijavile jer je dvorana limitirana, morali smo im se zahvaliti i pozvati ih za idući godinu - kazao je direktor Stipe Šamija te dodao kako supripremili i bogat popratni program poput kulinarskog showa, prezentacija, organiziranih posjeta hotelskih lanaca, poslovne susrete i stručna predavanja.

- Ovo je četvrti put da se Adriatic Gastro Show događa u Splitu, a ovakve manifestacije su odlična prigoda za promociju gastronomije i turizma. Naš grad je s razlogom prošle godine dobio nagradu kao šampion turizma, a tome u prilog govore i odlični pokazatelji. Imali smo više od dva milijuna noćenja, a to je uspjeh svih djelatnika u turizmu. Najave za 2018. godine su također optimistične, a mi ćemo kao Grad i dalje podupirati ovakve i slične manifestacije - kazao je dogradonačelnik Nino Vela.

Sajam od početka podržava i Županija splitsko-dalmatinska čiji je pročelnik za gospodarstvo Anđelko Katavić najavio da u ovoj godini planiraju više od 20 različitih programa kojima će poticati srednje i malo poduzetništvo, poduzetnike početnike, sufinancirati potporne institucije, poticati povećanje kvalitete u turizmu...

- Svi natječaji bit će objavljeni na našim stranicama. Neki već jesu, ali će ih većina biti objavljena tijekom ožujka, a na raspolaganju će biti više od 50 milijuna kuna bespovratnih sredstava za razvoj gospodarstva i turizma u cjelini - rekao je Katavić, dok je Marijana Pivalica iz splitske Turističke zajednice naglasila kako su ovakve manifestacije vrlo važne zbog privlačenja gostiju i izvan sezone te dodala kako je, uz kongresni, gastro turizam jedna od najbrže rastućih grada turizma.

Od programa koje je pripremila Hrvatska gospodarska komora posebno izdvajaju Regionalni forum obiteljskog turizma koji će zainteresiranim iznajmljivačima privatnog smještaja predstaviti nove trendove u turizmu, mogućnosti financiranja iz EU fondova, zakonsku regulativu, mogućnosti suradnje s turističkim agencijama, marketing...

Vaša reakcija na temu