Poslušajte pjesmu kojem je Split stars odao počast velikanima koji su zadužili Split

Poslušajte pjesmu kojem je Split stars odao počast velikanima koji su zadužili Split

Lipo je i pomalo čarobno kad se svi zajedno pismom možemo zahvalit za pisme, rekao je Pjero Mirić koji je napisao tekst za 'Kreni opet pismo'

Splitski band aid i humanitarna udruga Split Stars i prijatelji objavili su pjesmu kojom su odali počast brojnim kolegama, splitskim glazbenicima i tekstopiscima koji su nas napustili u kratkom periodu unazad nekoliko godina i svojim stvaralaštvom zadužili Split.

- Postoje pisme koje nisu samo pisme, nego su ujedno i vremeplov. Malo šta me može vraćat u ditnjstvo i mladenačke dane ka šta su neke stare pisme iz zvučnika. Svaka u svojim notama nosi neku uspomenu, u svojim versima čuva neke drage dane i ljude. Svaka ima i svoje autore, veličine kojima se tribamo poklonit. Hvala im šta su dio sebe utkali u gnijezdo emocija koje nosi ime i mog rodnog grada, raspivano na bezvremenskim melodijama i umiveno zlatnim versima velikana koji su Split napravili Splitom - poručio je tekstopisac Pjero Mirić.

Refren pjesme 'Kreni opet pismo', dodao je, dugo je stajao u škafetinu.

- Fraza se zadnjih godina igrom tužnih sudbina punila imenima velikih umjetnika koji su nas napustili. U noćima kad nostalgija zapleše svoj ples, njihove me pisme vraćaju u neke toplije dane, pa mi se čini da se pisma spušta s neba i kreće priko Rive kako bi svi zajedno još jedan put zapivali na Prokurativama. Vrhunskom glazbeniku i dragom prijatelju Dušku Ute Rapotecu su se svidili moji stihovi i napravia je prekrasnu glazbu, a sve to je aranžira Aleksandar Valenčić - naveo je Mirić.

Velike zasluge, istaknuo je, idu i Dundu iz Trio Gušta koji je oko ove pisme okupio pivače i humanitarce iz udruge Split Stars i prijatelje koji su na takav način odali počast svojim prijateljima glazbenicima koji nažalost više nisu sa nama. Sve se snimalo u studiu Lea Škare

- Lipo je i pomalo čarobno kad se svi zajedno pismom možemo zahvalit za pisme, pa eto neka u ovo preblagdansko vrime ta naša iskrena zahvala pronese i poruku ljubavi svim ljudima dobre volje - zaključio je Mirić.


Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55321, "");
Pregledaj komentare
29