Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Poslušajte pjesmu kojem je Split stars odao počast velikanima koji su zadužili Split

Poslušajte pjesmu kojem je Split stars odao počast velikanima koji su zadužili Split

Lipo je i pomalo čarobno kad se svi zajedno pismom možemo zahvalit za pisme, rekao je Pjero Mirić koji je napisao tekst za 'Kreni opet pismo'

Splitski band aid i humanitarna udruga Split Stars i prijatelji objavili su pjesmu kojom su odali počast brojnim kolegama, splitskim glazbenicima i tekstopiscima koji su nas napustili u kratkom periodu unazad nekoliko godina i svojim stvaralaštvom zadužili Split.

- Postoje pisme koje nisu samo pisme, nego su ujedno i vremeplov. Malo šta me može vraćat u ditnjstvo i mladenačke dane ka šta su neke stare pisme iz zvučnika. Svaka u svojim notama nosi neku uspomenu, u svojim versima čuva neke drage dane i ljude. Svaka ima i svoje autore, veličine kojima se tribamo poklonit. Hvala im šta su dio sebe utkali u gnijezdo emocija koje nosi ime i mog rodnog grada, raspivano na bezvremenskim melodijama i umiveno zlatnim versima velikana koji su Split napravili Splitom - poručio je tekstopisac Pjero Mirić.

Refren pjesme 'Kreni opet pismo', dodao je, dugo je stajao u škafetinu.

- Fraza se zadnjih godina igrom tužnih sudbina punila imenima velikih umjetnika koji su nas napustili. U noćima kad nostalgija zapleše svoj ples, njihove me pisme vraćaju u neke toplije dane, pa mi se čini da se pisma spušta s neba i kreće priko Rive kako bi svi zajedno još jedan put zapivali na Prokurativama. Vrhunskom glazbeniku i dragom prijatelju Dušku Ute Rapotecu su se svidili moji stihovi i napravia je prekrasnu glazbu, a sve to je aranžira Aleksandar Valenčić - naveo je Mirić.

Velike zasluge, istaknuo je, idu i Dundu iz Trio Gušta koji je oko ove pisme okupio pivače i humanitarce iz udruge Split Stars i prijatelje koji su na takav način odali počast svojim prijateljima glazbenicima koji nažalost više nisu sa nama. Sve se snimalo u studiu Lea Škare

- Lipo je i pomalo čarobno kad se svi zajedno pismom možemo zahvalit za pisme, pa eto neka u ovo preblagdansko vrime ta naša iskrena zahvala pronese i poruku ljubavi svim ljudima dobre volje - zaključio je Mirić.


Vaša reakcija na temu