Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Poznati domaći lanac i ove godine pripremio iznenađenja za prvašiće svojih zaposlenika
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Poznati domaći lanac i ove godine pripremio iznenađenja za prvašiće svojih zaposlenika

Ususret još jednoj školskoj godini, Studenac je za prvoškolce svojih djelatnika pripremio praktične poklon-pakete kako bi spremni ušli u novo razdoblje života

Početak školske godine najuzbudljiviji je za učenike prvih razreda, koji tek ulaze u školske klupe i vesele se svojem novom koraku u život. 

Važan je to trenutak i za njihove roditelje jer i za njih predstavlja svojevrsnu prekretnicu. S roditeljima prvašića provjerili smo kako se pripremaju za avanturu koja im slijedi, jesu li spremni i kako im je ususret izišao njihov poslodavac, Studenac market. Kako bi djelatnicima koji su roditelji prvoškolaca uljepšao prve dane škole, Studenac treću godinu zaredom za njih priprema prigodne poklone – ruksak sa svim potrebnim priborom, ali i stvarima za veselije slobodno vrijeme i igru, frizbijem i vijačom. 

Uzbuđenje tijekom cijelog ljeta

Napuštanje vrtića i odlazak u školu, o kojoj toliko slušaju, za mnoge je prvoškolce velik trenutak koji s radošću iščekuju. Tako je bilo i u domu Danijela Vugdelije, zaposlenika skladišta Studenca u Dugopolju, čija sedmogodišnja kći Maria Elena ove godine kreće u prvi razred. 

- Maria Elena svake me nedjelje tijekom ljeta pitala je li sutra ponedjeljak kada kreće u školu i napokon postaje školarka. Približio se i dan kada je odgovor bio - jest, sutra je taj ponedjeljak. Uzbuđenje oko škole za nas traje cijelo ljeto, što me neizmjerno veseli. Naravno, svjestan sam da nas čekaju i godine kada će se više veseliti praznicima, ali ovih je dana odlazak u školu taj dugo očekivani trenutak i znak da postaje 'velika' - rekao je Danijel Vugdelija. 


Povratak u iščekivanje početka škole 

I za Branimira Marinkovića, vozača Studenca iz Pazina, ovo je prvo iščekivanje početka školske godine jer u školske klupe šalje svoju kćer Melani. 

Kako je, osim za školarce, polazak u školu velik trenutak i za roditelje, pitali smo ga kako se osjeća kao otac novopečene školarke. 

- Sretan sam, ali se, naravno, i brinem kako će se snaći. Najradije bih i ja s njom svaki dan išao u učionicu da vidim treba li joj što i da joj budem potpora u novom okruženju. No vjerujem da je tako svim roditeljima prvoškolaca, osobito nama očevima koji u školu šaljemo kćerke i imamo ih potrebu zaštititi. 

Poput većine njezinih vršnjaka, s Melani smo vježbali pisanje, čitanje i zbrajanje, tako da u školu odlazi spremna. Već smo prije nekoliko tjedana nabavili i raznu školsku opremu, a sve nas je, osobito Melani, razveselio i školski paket Studenca - rekao je Branimir. 


Blizanci i polazak u prvi razred 

I dok je priprema za prva školska iskustva izazov za mnoge roditelje prvoškolaca, on se udvostručuje kada su posrijedi dva djeteta. Nikolina Cumeljan, poslovotkinja trgovine Studenca u Dubrovniku, majka blizanki Marele i Leone, pred sobom tako ima dvostruku avanturu. 

- Marela i Leona kreću u prvi razred, a i za mene je to prvo iskustvo upisivanja djece u školu. Kada kažu da roditelj nikada nije posve spreman za odrastanje svojeg djeteta, uistinu ne lažu. Istodobno smo veseli i pomalo sjetni. Znamo da sada za njih kreću neke nove stvari i nova iskustva te da će se činiti da vrijeme teče sve brže - rekla je Nikolina. 

- Veseli me što su obje uzbuđene i ne brinem se jer su razigrane i pričljive. Kreću u isti razred pa se neće naći u posve nepoznatom okruženju i to mi kao majci olakšava pomisao na njihove prve školske dane - zaključila je, dodavši da im je prve dane škole uljepšao i Studenac market svojim poklon-paketom. 


Oprema za školu dio je avanture 

Iako joj nije prvo iskustvo školarca u obitelji, za Ivu Kardum, prodavačicu u trgovini Studenca u Škabrnji, i dolazeće je iskustvo emocionalno. 

- Premda u obitelji već imamo školarca Marka, koji će sada u treći razred, s kćerkom, šestogodišnjom Cvitom, ponovno se suočavao s raznovrsnim emocijama. Ovo nam je 'novo-staro' iskustvo, uzbuđuje nas, ali i pomalo zastrašuje činjenica da odrastaju, kao i vjerojatno sve roditelje - istaknula je Iva.

Za školske klupe već su tjednima spremni, a u tome je pomogao i Studenac, koji na policama donosi sve za školu

- Cvita je već mjesecima uzbuđena i veseli se novim prijateljima. Kao majku, plaši me svijet obveza i odgovornosti u koji sada ulazi. Još je malena i najradije bih joj priuštila još malo vremena bezbrižnog djetinjstva, no to je neizostavan trenutak roditeljstva. Veseli me kada vidim koliko se raduje ruksaku i svim školskim potrepštinama - rekla je Iva. 


Poklon-paketi za prvašiće samo su neke od pogodnosti za zaposlenike vodećeg lanca na Jadranu. 

Trgovački maloprodajni lanac Studenac kao kompanija posluje od 1991. godine. Kasnih 90-ih proširio je svoje poslovanje otvaranjem veleprodajnog skladišta u Dućama i nekoliko maloprodajnih trgovina u Omišu. Rast tvrtke s vremenom je doveo do maloprodajnog lanca. Na sliku današnjeg Studenca, trgovine-susjeda koja pogodnostima za kupce dosljedno prati svjetske trendove, najviše je utjecala 2018., otkad je u vlasništvu poljskog investicijskog fonda Enterprise Investors. Upravo 2018. počinje unapređenje i značajna transformacija cjelovitog poslovanja popraćena uspješnim akvizicijama i organskim rastom. Preuzimanjem Istarskih supermarketa i zadarskog Sonika 2019. godine lanac jača svoju poziciju i posluje duž cijele jadranske obale. Status na Jadranu dodatno utvrđuje 2021. preuzimanjem biogradskog lanca Bure Trgovina d.o.o., a važan poslovni iskorak čini otvaranjem prvih prodavaonica u Zagrebu. Studenac trenutačno zapošljava više od 3500 djelatnika, broji više od 660 prodavaonica te je glavni maloprodajni lanac na jadranskoj obali i među vodećima u Hrvatskoj. 

Više informacija dostupno je na službenoj internetskoj stranici studenac.hr, a sva priopćenja za medije možete pronaći na studenac.hr/press

Vaša reakcija na temu