Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Predstava 'Glace!' pretvorila amfiteatar u klizalište

Predstava 'Glace!' pretvorila amfiteatar u klizalište

U plesno novocirkuskoj izvedbi na ledu najviše su uživala djeca

'Glace!', druga predstava IKS Festivala, održana na ledu, napunila je amfiteatar Doma mladih i ispraćena je pljeskom. U predstavi su najviše uživala djeca koju su uglavnom nasmijavali sedam izvođača  francuske kompanije Trafic de Styles.

Plesno novocirkuska predstava na ledu, inače, spaja umjetničko klizanje s hip hopom, plesom i novim cirkusom.

Francuski tandem Claire Bournet i Sébastien Lefrançois udružili su se kako bi kreirali predstavu na raskrižju plesa i tradicionalne klizalačke umjetnosti uz dodatak nekonvencionalnih elemenata i figura. 

Dodajmo na kraju da je šteta što nešto drukčiji teatar koji donosi IKS Festival (ove godine) prati malo tko iz tzv. institucionalne kulture. 

Izuzev profesorice i prvakinje Drame HNK Split Brune Bebić koja redovito podržava kulturne sadržaje, rijetkost je još koga vidjeti.

Vaša reakcija na temu