Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Predstava 'Trči, evo tri'sedma!' u srijedu u Kambelovcu

Predstava 'Trči, evo tri'sedma!' u srijedu u Kambelovcu

Uprizorit će je Udruga tjelesnih invalida

Udruga tjelesnih invalida uprizorit će predstavu 'Trči, evo tri'sedma!' u srijedu, 12. srpnja, u Dudanovom parku u Kaštel Kambelovcu s početkom u 21 sat.

Ovogodišnja predstava 'Trči, evo tri'sedma!' autorice Mirele Trebec Dević inspirirana je vožnjom u gradskom autobusu te raznim profilima ljudi koji prolaze kroz autobus na putu do svog odredišta. Na predstavi, uz autoricu, sudjeluju redateljica Sanja Biliškov te scenografkinja Nataša Barišić - već dugi niz godina dobro uvježban tim. Priprema i izvedba predstave financirana je od strane Ministarstva kulture i medija, Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te uz potporu Grada Kaštela. 

Radnja predstave smještena u ljeto, početak 6. mjeseca, mjesto je autobus a opisu vožnju kroz svaki Kaštel posebno. Kroz predstavu su provučene situacije koje se događaju u autobusu koji je za kaštelane kultno mjesto jer ne nedostaje zabave, dobre priče, anegdota i drame. Sigurni smo da ne postoji osoba u Kaštelima koja se neće pronaći u barem jednom od likova ili situacija, kao i osoba koja se nije vozila tri'sedmom, bilo da se radi o prijevozu u školu, na posao, u izlazak, shopping. 

'Sigurni smo da su svi barem jednom u životu trčali na bus, pa je i iz te situacije inspiracija za naslov predstave 'Trči, evo tri'sedma!' - kako bilo, činjenica je da ti kasniš, a ne tri'sedma, a i tri'sedma 'uvijek' dolazi na vrijeme', rekli su organizatori ove manifestacije.

'Zanimljivost o predstavi je to da su likovi pisani po karakteru glumaca i njihovim osobnim afinitetima, kako bi se što bolje uživjeli u uloge, ali ih i bolje prezentirali. Također, kroz izvedbe naših predstava njegujemo čakavštinu na koju smo vrlo ponosni', dodali su.


Opis likova:

- Marta – brbljava djevojka koja nikada ne kasni, poznata je po tome da apsolutno sve drži pod kontrolom, ima unaprijed raspored plana i programa događanja. Ona uvijek dođe 20 minuta prije tri'sedme, još nije trčala za njom.

- Kate – fina i pristojna cura koja redovno izgubi pojam o vremenu, totalna suprotnost Marti ( ujedno njezina najbolja prijateljica), redovno kasni na tri'sedmu i za to dobija jezikovu juhu od Marte. Također umiljata osoba s jako puno prijatelja.

- Ana – tipična kaštelanska 'mater' koja je život podredila radu i obitelji. Jako dobro zna da bez motike nema kruha, te joj nije problem zasukati rukave kako bi na kraju mogla uživati od novca koji zaradi.

- Stipe – pristojan mladić, student prava koji žrtvuje najbolje godine kako bi završio fakultet, svaki dan uči u busu, i pokušava se oduprijeti svemu 'što vole mladi' kako bi konačno položio svoj zadnji ispit.

- Ante – Stipin prijatelj koji je vrlo brzo odustao od studiranja i shvatio da su mu je draže odmah imati novac za zabavu, konobari, zabavlja se i živi pravi mladenački život.

- Jure – uglađen i fin dečko, iz fine obitelji koji odlazi na obiteljski ručak kod roditelja svoje djevojke. Da ipak nije cool i hladan dokazuje nervoza koja ga prožima, jer nije lako iz Kaštela doći u Solin.

- Torcidaš Duje – prva i jedina ljubav, zna se - Hajduk živi vječno i nema rasprave. Glasan i entuzijastičan, unosi vedrinu i zabavnu notu u predstavu svojom energijom.

- Vozač Mate - flegmatičan i zabavan lik koji godinama vozi na istoj relaciji Trogir-Split-Trogir te zna svakog putnika. Nekad 'ubode', nekad bodri, nekad hvali, a nekad kritizira, ali sve u najboljoj namjeri. On je 'tata' ove predstave jer svakog lika odvodi na 'pravi put', doslovno i figurativno.

- Kondukter Pero - dobroćudni tihi div s kojim nema šale, kartu u tri'sedmi kupit moraš, i to je njegova zadnja.

Udruga tjelesnih invalida Kaštela od 2007. godine nastupa na Kaštelanskom kulturnom ljetu s dramskom grupom 'Bubice' koju čine mladi s teškoćama u razvoju, osobe s invaliditetom i volonteri. Prvu predstavu pod nazivom 'Fešta u mravinjaku' odigrali su 2007.godine u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću. Također, UTI Kaštela s predstavama gostuje na INKAZ-u, i Festivalu jednakih mogućnosti u Zagrebu.

Predstava 'Trči, ide tri'sedma'

Autor: Mirela Trebec Dević

Redatelj: Sanja Biliškov

Scenograf: Nataša Barišić

Uloge:

Rea Trebec - Marta

Miljenka Biliškov - Kate

Antonija Grgantov - Ana

Duje Grgin - Stipe

Branimir Čorić - Ante

Josip Rajčić (Jopa) - Jure

Josip Rajčić (Raja) - torcidaš Duje

Marko Barišić - vozač Mate

Ivan Ivanda (Gaga) - kondukter Pero

Kao posebni gost, i to prvi put u live izvedbi, pojavit će se kaštelanski reper Mike O'Milla sa svojom pjesmom o Trisedmi.

Vaša reakcija na temu