Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Platforma Doma mladih i Udruga Momentum PREGRŠT AKTIVNOSTI Uz program u Domu mladih siječanj nikako nije najdosadniji mjesec u godini

PREGRŠT AKTIVNOSTI Uz program u Domu mladih siječanj nikako nije najdosadniji mjesec u godini

Evo što se priprema

Siječanj slovi kao najdosadniji mjesec bez događanja. E pa, ne mora biti tako! U Domu mladih su se pobrinuli da vam ne bude dosadno čak ni u ovom uobičajeno 'najgluvljem' mjesecu u godini!

U Domu mladih trenutno možete pogledati čak tri izložbe. U Galeriji MKC do 18. siječnja otvorena je izložba Mirka Ilića 'Iz povijesti ljudske gluposti - Dizajnerska povijest svijeta' te 'Izložba hrvatskog dizajna 19/20 - nagrađeni radovi'. Izložbe se mogu pogledati svaki dan, osim nedjeljom i praznikom, od 14 do 21 sati. U Galeriji kluba Kocka otvorena je izložba Andreje Resner 'Girl Who Kisses Butterflies'. Na svoj prepoznatljiv način Andrea Resner radi ambijentalnu instalaciju, zadržavajući multimedijalnost, koju ovaj put nadopunjuje i još jednom novom formom - poezijom. Izložba se može pogledati do 15. siječnja uz prethodnu najavu na 0989602701. Povodom izložbe 'Girl who kisses butterflies', u četvrtak, 14. siječnja, u 18 sati u Razredu u Domu mladih u sklopu Škole kritike vizualnih umjetnosti održat će se razgovor s umjetnicom Andreom Resner i kustosicom Jasminom Šarić. Razgovoru se možete priključiti uživo ili online. Nakon toga, u 19 sati, slijedi razgovor s kustosicom Elenom Veljanovskom kao osvrt na perspektive investigativnih estetika, dok su za drugi dan Škole, 15. siječnja, planirani zaključni razgovor i evaluacija Škole. 

U srijedu s početkom u 20 sati, u hodniku kluba Kocka održat će se večer projekcija kratkometražnih filmova studenata koji su završili ili trenutačno studiraju na Umjetničkoj akademiji u Splitu, smjer film i video, a gledati će se: Ivan Sladonja - Lelek bita (4,38 min), Marija Mratinić - Partenca (4,35min), Luka Eterović - ctrl+Z (13,2 min), Jadran Parunov - Cimerica (23,51 min), Ivan Trpimir Lozić - Late check-out (15,28 min), Jure Knezović - Up and down (21,31 min), Luna Jovana Stamenković - Veles (4,52 min). 

Ako ste oduvijek željeli naučiti svirati irsku tradicionalnu glazbu na frulici ili na nekom drugom melodijskom instrumentu i tako postati aktivni sudionik irskih sessiona, u Domu mladih možete i to. Predavači su članovi grupe Harry and the Engineers te njihovi prijatelji, a sve dodatne informacije kao i predbilježba budućih polaznika održati će se u srijedu, 12. siječnja, od 19.30 do 21.30 sati, u prostoru knjižnice Open Box.

Svakog vikenda u prostoru Razreda možete sudjelovati na DUMP INTERNSHIP predavanjima i radionicama na kojima se obrađuju teme specifične za ova četiri područja: multimedija, dizajn, marketing, programiranje.

Novost od ovog mjeseca su književne večeri - 'Pisci za pisce'. Održavat će se svakog ponedjeljka od 17 do 20 sati u knjižnici Open Box.

U sklopu programa 'Ubijmo dosadu', kao i svakog mjeseca do sada, sudjelujte u različitim besplatnim radionicama. Prva na redu je Decoupage radionica na kojoj uz voditeljicu Jelenu Parčinu možete naučiti jednu od najstarijih tehnika ukrašavanja predmeta. Radionica će se održati u ponedjeljak, 17. siječnja, u 20 sati u Galeriji kluba Kocka. Do kraja mjeseca najavljene su još i radionica  samoobrane za žene (23. siječnja) namijenjena svim ženama koje zanima kako se ponašati u životno mogućim situacijama verbalnog napada, odnosno fizičkog konflikta, potom West Coast Swing radionica (24. siječnja). te popularna radionica izrade sapuna i ostalih prčugarija (27. siječnja).

To nije sve od radioničkog programa, jer Platforma Doma mladih nastavlja s besplatnim online radionicama pa će 24. siječnja započeti novi ciklus radionica. STREAMaj dan radionice održat će se u sklopu projekta 'Dan po dan - Mladi u kulturi online' koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija. Provodi ih KLFM radio u zajednici, a sudionici će se upoznati s konceptom radija u zajednici te s tehničkim i praktičnim osnovama rada u studiju.  Radionice su namijenjene mladima do 25 godina, a prijave se zaprimaju putem online obrasca

Ako se baš vi vidite kao novi klaundoktor ili znate nekoga tko je baš kao stvoren za ovaj poziv, tijekom vikenda 22. i 23. siječnja, od 9 do 17 sati na Maloj sceni Doma mladih (ulaz s platoa) održat će se audicija za primanje novih klaunova u splitski tim Crvenih Nosova. Crveninosovi klaunovidoktori traže nove klaunove koji bi se pridružili splitskom timu u ispunjavanju njihove misije! Svaki kandidat treba poslati prijavu najkasnije do 17. siječnja 2022. na info@crveninosovi.hr. Prijava treba sadržavati životopis na engleskom jeziku s naglaskom na umjetničko iskustvo te fotografiju kandidata.

Za glazbeni program ovaj mjesec će se pobrinuti kolektiv Queeranarchive koji najavljuje prvi ovogodišnji Zvjerinjak (21. siječnja, Klub Kocka) uz glazbeni izbor queer DJ-a. Oni koji nisu upoznati s ovi društveno-glazbenom programom neka se spreme na puno plesa i zabave.

Cijeli program možete pratiti na webu Doma mladih te na Facebooku i Instagramu.

Vaša reakcija na temu