Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
PREMIJERA PALČICE Zbog korona mjera u gledalištu je bilo tek 40 ljudi, ali su zato lutke popunile prazna mjesta

PREMIJERA PALČICE Zbog korona mjera u gledalištu je bilo tek 40 ljudi, ali su zato lutke popunile prazna mjesta

Predstava se može pogledati i idućih dana

U Gradskom kazalištu lutaka Split sinoć je izvedena prva premijera nakon obustave rada uslijed pandemije.

Premijeri Andersenove 'Palčice', u režiji i dramatizaciji Branimira Rakića, u skladu s propisanim mjerama nazočilo je tek 40-ak gledatelja, ali gledalište nije izgledalo poluprazno jer su im društvo činile odabrane lutke iz bogate povijesti splitskog lutkarstva. Ovim potezom, splitski su lutkari na radost djece i odraslih uljepšali 'korona gledalište' a neiskorištene kapacitete iskoristili za malu izložbu lutaka.

Živopisne lutke vrijedna su umjetnička djela, a krasit će i ispunjavati gledalište i na idućim izvedbama kako bi publika osim u predstavi uživala i u besplatnoj izložbi.

A nove lutke kreatora i scenografa Luke Duplančića, u predstavi 'Pačica' oživjeli su glumci Andrea Majica, Ivan Medić i Milana-Buzolić Vučica, uz bajkovitu glazbu Joška Koludrovića.

'Palčicu' i izložbu možete pogledati i idućih dana, prema rasporedu na stranicama http://gkl-split.hr/, uz obveznu rezervaciju ulaznica telefonom 395 968.

Vaša reakcija na temu