Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: screenshot / YouTube Preminula je Slađana Milošević

Preminula je Slađana Milošević

Kratko je bolovala

Srbijanska avangardna umjetnica i pjevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini u Zemunskoj bolnici nakon kraće bolesti, potvrdila je FoNetu njezina prijateljica Biljana Petrović.

Milošević je rođena je u Beogradu 3. listopada 1955. Smatrana je ikonom novog vala osamdesetih u Jugoslaviji.

Prvi solo nastup imala je na festivalu 'Studentsko ljeto' u Maglaju, 1974., gdje je osvojila Grand Prix. Na površinu jugoslavenske pop-rok scene isplivala je 1977. s pjesmom 'Au, Au', iste godine održala je prvi veći nastup na koncertu prije Bijelog Dugmeta.

Počela je rušiti tabue pjesmom naziva 'Sexy dama' kojoj je zabranjeno emitiranje na brojnim radijskim i televizijskim programima. Godine 1979. promovirala je pjesmu 'Amsterdam', 1981. nastupila je na izboru za jugoslavenskog predstavnika na Euroviziji i osvojila osmo mjesto s kompozicijom 'Recept za ljubav'.

S Dadom Topićem je 1984. godine snimila pjesmu 'Princeza' koja je prevedena i na engleski jezik. Godine1989. otišla je u Sjedinjene Amerićke Države, gdje je neko vrijeme nastupala s grupom 'Baby Sister'.

Jedno vrijeme bila je broker, radila je i u marketinškim agencijama. U Beograd se vratila 1995.


Vaša reakcija na temu