Pretraživali smo oglase i naišli na najlakši posao u Hrvatskoj

Pretraživali smo oglase i naišli na najlakši posao u Hrvatskoj

Poslodavac sa Zrća nudi provod cijelog ljeta i za to je spreman platiti čak 1000 eura mjesečno

Nalazimo se u dobu godine kada su Hrvati i Hrvatice najaktivniji u traženju posla. Ljeto je pred vratima zajedno s dobrom prigodom za osigurati pristojnu plaću na nekom od sezonskih poslova u hrvatskim turističkim središtima. Čak i hrvatska Vlada ovih dana razmišlja o donošenju zakona kojim bi se u potpunosti ukinule kvote za zapošljavanja stranaca na deficitarnim zanimanjima u turizmu, a sve zbog povećanja broja radnih mjesta u ovom, za Hrvatsku, vitalnom sektoru.

U moru istih ili sličnih oglasa za posao, nama je posebno zapeo za oko jedan koji se ovih dana vrti po društvenim mrežama. Morali smo ga par puta pročitati jer nam je bilo zaista nevjerojatno da je jedan poslodavac u Hrvatskoj spreman platiti nekome čak 1000 eura mjesečno da boravi po čitav dan na plaži. I to ne na bilo kojoj plaži, već popularnom Zrću kojem mnogi tepaju nadimkom hrvatska Ibiza.

Uglavnom, poveznice s društvenih mreža odvele su nas na stranicu zavrnirukave.com, a  prema njima, sve što idealan zaposlenik treba raditi cijelo ljeto je pohoditi brojne tulume na toj plaži i blagovati u obližnjim restoranima. Od idealnog kandidata samo se očekuje da je aktivan na društvenim mrežama, posebno Instagramu i Facebooku te da redovito objavljuje fotografije svojih provoda na Zrću. Godišnji odmor, po svemu sudeći, ovom zaposleniku neće biti potreban jer je ionako cijelo vrijeme na odmoru. 

Tragom oglasa, došli smo i do koncesionara ove plaže, odnosno poslodavca 'stručnjaka za fotografiranje ljetnih tuluma'. Jednostavno smo morali pitati je li posrijedi možda neki trik.

- Oglas je ozbiljan da ozbiljniji ne može biti. Od budućeg zaposlenika očekuje se da snima i kreira sadržaj za društvene mreže izravno s plaže. Samim time on ili ona mora biti aktivan na društvenim mrežama, ali i surađivati s našim timom zaduženim za komunikacijsku strategiju na Zrću. Također, mora pokrivati sve događaje i aktivnosti na plaži, izvrsno govoriti engleski i hrvatski te biti spreman na fleksibilno radno vrijeme. Ukratko, nema spavanja - poručili su iz tvrtke Naša ideja, koncesionara plaže Zrće.

Saznali smo i da će odabrani kandidat isprva dobiti ugovor na tri mjeseca, a ako se iskaže tijekom tog perioda, otvorena je i mogućnost stalnog zaposlenja.

Koncesionar plaže Zrće rekao nam je i kako namjerava ponudu podići na jednu višu razinu razvijajući nove zone, od kojih bi u jednoj bili adrenalinski sadržaji s vodenim sportovima, druga bi bila dnevna plaža s restoranima, barovima, masažama i wellnessom na otvorenom, a na trećem dijelu bio bi sportsko rekreacijski segment.

- Ulažemo i u infrastrukturu, dok otvaranje novih noćnih klubova nije u planu s obzirom na to da želimo poboljšati ponudu plaže, dajući tako popratni sadržaj gostima koji posjećuju Zrće - naglasili su vjerojatno jedni od najpoželjnijih poslodavaca u Hrvatskoj, a usudili bismo se reći i u regiji.

Iako je plaža Zrće danas poznata kao party destinacija, namjera je da se u narednih nekoliko godina plaža razvije u multinacionalni brend s naglaskom na višoj klasi turista.

Kada smo pitali za planove za drugu zonu te dnevni turizam koji je poprilično zapostavljen za ovu lokaciju, koncesionar nam je objasnio kako obitelji do sada nisu dolazile upravo zbog 'noćnog' renomea same destinacije. Naime, turoperatori i party agencije, sasvim logično, dogovaraju taj tip turizma za Zrću.

- Htjeli bismo napraviti ovdje granu relaksirajućeg plažnog turizma, da obitelj može doći u restoran i uživati. Planiramo izgraditi aqua centar u koji će se moći doći i s djecom, a čitava ponuda temeljila bi se na dnevnim, a ne noćnim aktivnostima. Veliki dio ponude smo već unaprijedili, poput prvog sushi restorana u ovom dijelu Hrvatske, a ostale segmente nam je plan realizirati u iduće tri do četiri godine - poručili su iz Naše ideje. 

Budući da vidimo da tu možemo očekivati još puno planova i daljnji razvoj najpoznatije hrvatske plaže, svakako požurite na stranicu zavrnirukave.com. Tko zna, možda ste upravo vi kandidat kojeg traže te koji će dalje sudjelovati u ovim interesantnim planovima.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14