Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Pridružite se Europskoj noći istraživača u Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci ili Puli

Pridružite se Europskoj noći istraživača u Splitu, Dubrovniku, Zadru, Rijeci ili Puli

U petak, 27. rujna

Europska noć istraživača svake se godine tradicionalno organizira posljednjeg petka u rujnu, a ove će se godine održati 27. rujna u pet hrvatskih gradova: Dubrovniku, Splitu, Zadru, Rijeci i Puli.

Ova manifestacija uključuje niz znanstveno-društvenih aktivnosti, s ciljem privlačenja ljudi svih razina obrazovanja, posebice djece i mladih. 

Fokus je na onima koji nemaju pristup znanosti i istraživanju te su stoga manje skloni bavljenju STEAM područjima ili istraživačkim aktivnostima.
Prošlogodišnja Europska noć istraživača privukla je više od 10.000 posjetitelja koji su sudjelovali u preko 150 različitih aktivnosti u spomenutih pet obalnih gradova. 

Ove godine, posjetitelji mogu očekivati Noć punu interaktivnih sadržaja, praktičnih eksperimenata, radionica, prezentacija, edukativnih izložbi, igara i natjecanja.
Europska noć istraživača se provodi u okviru projekta Reconnecting Science with the Blue Society - Blue-connect 2.0 koji se financira iz programa Obzor Europa.

Uz navedeno, u okviru projekta će se kontinuirano do kraja 2025. godine provoditi niz predavanja, izložbi, radionica i drugih aktivnosti kojima je cilj približiti znanost i istraživački rad mladima i široj javnosti.

Kroz program Istraživači i škole uz krilaticu ‘’Učimo kroz igru i dijalog’’ organizirat će se posjeti istraživača osnovnim i srednjim školama, uključujući one na otocima i u ruralnim područjima, kako bi kroz interaktivne eksperimente i radionice potakli znatiželju i interes učenika za znanstvene karijere. 

Također, učenici će imati priliku posjetiti znanstvene institucije i upoznati se s radom istraživača u partnerskim institucijama.

Vaša reakcija na temu