Prijatelji i kolege oprostili se od Mustafe Nadarevića

Prijatelji i kolege oprostili se od Mustafe Nadarevića

'Sad ću mu, čini se, ostati dužna rakiju'

Prijatelji i kolege oprostili su se od poznatog glumaca Mustafe Nadarevića na društvenim mrežama. 

Mustafa Nadarević umro je u 78. godini nakon duge borbe s teškom bolešću. Bio mu je dijagnosticiran karcinom pluća. 

- Pamtit ću ga po prijateljstvu. To što je bio veliki glumac, podijelio je sa svima. Prijateljstvo je dijelio samo s najmilijima i počašćen sam time. Teško mi je, ne mogu više govoriti - rekao je redatelj Antun Vrdoljak.

Smrt kolege komentirala je i glumica Nataša Janjić:

- Mustafu Nadarevića pamtit ću najprije kao profesora na Akademiji. Ali i kao Leonea kojeg je igrao. Bio je nježan, volio je mlade ljude, imao iskustvene savjete. Gajili smo simpatije jedno prema drugome, bio je duhovit čovjek i takvog ću ga uvijek pamtiti. Mi glumci ne gledamo na godine, svi smo kao generacija, zajedno u igri stvaranja. Doista mi je jako žao. Ostala sam mu dužna rakiju, prije nekoliko sam ga godina bila srela dok sam sjedila s prijateljicom. Počastio nas je, bila je to lijepa gesta, pa sam mu rekla da iduću plaćam ja. Sad ću mu, čini se, ostati dužna rakiju.

Jutarnjem se javio i Rade Šerbedžija:

- Teško mi je išta reći. Prije deset dana sam razgovarao s njim, često sam ga zvao, čuli smo se telefonom otkad je bolestan. Uvijek je bio veseo, smijao se, stalno je govorio: 'Čuvaj se', kao da njemu nije ništa. Bio je vedar, divan čovjek. Bio je kum mog Danila. Bili smo cimeri kad smo bili mladi, zajedno smo stanovali na prvoj i drugoj godini Akademije. Dijelili smo sve i svašta. Ne znam što bih uopće rekao, neobjektivan sam. Jako sam ga volio, kao i svi. I on je volio ljude. Bio je stvarno čudo i od čovjeka i od glumca. Tako poseban glumac. 

Bivši košarkaš Dino Rađa objavio je i njihovu zajedničku fotografiju i napisao: 

- Umro je inženjer Duje. Naravno da je umro Mustafa Nadarević, ali svima nama koji živimo za Hajduk umro je lik koji je tako dobro odigrao svaku ulogu osnivača kluba. Tu je zacementirao svoju legendu u mojoj glavi. Mogao je odglumiti Izeta, i tko zna što još, ali inženjer Duje mu je unikatna uloga vrijedna zlata. Uz to, imao sam ga prilike upoznati. Tako dobar lik, normalan i topao da se u njega zaljubiš odmah. Počivaj u miru, a tvoja legenda ostaje besmrtna - napisao je. 

Na tužnu vijest reagirala je i glumica Bojana Gregorić Vejzović:

- Ostaju divni filmovi, serije i sjećanja na sjajne predstave. Bila nam je čast i veselje raditi s tobom. Hvala ti. Zbogom, dragi Mustafa - napisala je Bojana na društvenim mrežama.

Njegova smrt pogodila je i glumicu Jelenu Veljaču:

- U našem svijetu postoje neki najbolji ljudi. Mujo, profesore, učitelju, nedostižni čarobnjače - napisala je.

Tužan je i glumac Tarik Filipović:

- Mujki, Mujo, Mujica, Leone, Duje, Cyrano, Španac, Izet...'Savršeni krug' uloga i osobnosti. Jack Nicholson ovih prostora, mentor i kolega, glumčina. Bila mi je čast dijeliti scenu i biti u kadru s tobom. Nedostajat ćeš uvijek i zauvijek - napisao je glumac na društvenim mrežama.

Ovo su samo neki od brojnih komentara po društvenim mrežama...

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(81028, "");
Pregledaj komentare