Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Instagram (Ivana Knoll) PRIJETI JOJ UHIĆENJE Ivana Knöll bi mogla biti u opasnosti zbog provokativnih fotografija

PRIJETI JOJ UHIĆENJE Ivana Knöll bi mogla biti u opasnosti zbog provokativnih fotografija

Napali su je u komentarima na Instagramu

Ivana Knöll privukla je pažnju svojom odjećom s hrvatskom tematikom po konzervativnim ulicama Dohe. Bivša Miss Hrvatske objavila je slike svog riskantnog fotografiranja na Instagramu za svojih 608.000 pratitelja, označivši pritom FIFA-u.

Knöll je također nosila izazovnu odjeću na stadionu Al Bayt u srijedu, dok je Hrvatska igrala protiv Maroka, piše britanski Mirror.

U opasnosti je od uhićenja ili deportacije zbog nošenja otvorene odjeće u javnosti. Kontroverzni domaćin Katar zamolio je navijače - i muškarce i žene - da ne nose 'pretjerano otkrivajuću odjeću' u zemlji tijekom Svjetskog prvenstva koje završava 18. prosinca.

Od posjetitelja se očekuje da pokažu poštovanje prema lokalnoj kulturi izbjegavajući pretjerano otkrivanje odjeće u javnosti, izjavila je katarska turistička zajednica uoči turnira. 

'Općenito se preporučuje muškarcima i ženama da osiguraju da su im ramena i koljena pokrivena.'

Knöll prijeti opasnost od katarske policije zbog javne prirode njezinih fotografija. Ako policija ne uoči fotografiranje na ulici, možda će ih primijetiti gledajući njezin Instagram.

Nekoliko obožavatelja žalilo se na Ivaninom Instagramu. 

Optužena je da pokazuje 'nula poštovanja u drugoj zemlji' i rečeno joj je da 'poštuje običaje, tradiciju i vjeru'. Jedan pristaša joj je rekao: 'Sram te bilo, poštuj tuđu kulturu.'

Drugi pak hvale Knöll jer se pobunila protiv strogih katarskih zakona. Kako je izvijestio Amnesty International, žene se i dalje suočavaju s 'diskriminacijom u zakonu i praksi'. Žene žive pod sustavom skrbništva, koji ih vidi zakonski vezane za rođaka ili muža.

Ženama je potrebno dopuštenje skrbnika za donošenje ključnih životnih odluka, poput udaje, studiranja u inozemstvu ili rada na određenim poslovima. Nadalje, razvedene žene ne smiju biti skrbnice svoje djece. Istospolne veze također su zabranjene u Kataru.

Vaša reakcija na temu