Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Profesorica iz OŠ Spinut na stručnom usavršavanju u Londonu i Canterburyju

Profesorica iz OŠ Spinut na stručnom usavršavanju u Londonu i Canterburyju

Filka Žilić je s učiteljima iz sedam europskih zemalja razmjenjivala iskustva

Osnovna škola Spinut  prošle je godine dobila financijska sredstva za edukaciju svojih djelatnika u okviru Erasmus + projekta Na putu inovacija. Djelatnici su se usavršavali u različitim tematskim područjima diljem Europe.

Nedavno se s usavršavanja u Londonu i Canterburyju vratila profesorica hrvatskog jezika Filka Žilić koja je s učiteljima iz sedam europskih zemalja razmjenjivala iskustva u okviru dramskog tečaja Canterburyjske priče.

Canterburyjske priče naziv je tečaja u kojem su drama i kazalište osnovna forma aktivnosti.

Sudionici tečaja  upoznati su s načinom organiziranja i osmišljavanja predstave i kazališta, sagledavanjem drame kao obrazovnog alata  s naglaskom na ponašanje skupine u zajedničkom pripremanju i izvođenju drame te shvaćanja drame kao najboljeg načina učenja jezika.

Osim same drame, sudionici su se upoznali s društvenim, povijesnim i kulturološkim kontekstom Chaucerova vremena te su poput pravih hodočasnika iz Canterburyjskih priča hodočastili do Canterburyja.

Boravkom u Velikoj Britaniji dovršen je samo dio projekta jer sada slijedi primjena naučenog kroz školski projekt Drama na filmu.


Vaša reakcija na temu