PROJEKCIJA FILMA 'POPE, VRATI SE': Nemojte propustiti pogledati kako su nastali vječni hitovi Olivera i Novih fosila

PROJEKCIJA FILMA 'POPE, VRATI SE': Nemojte propustiti pogledati kako su nastali vječni hitovi Olivera i Novih fosila

Splitska kinoteka Zlatna vrata prikazuje dirljiv jednosatni dokumentarac o Momčilu Popadiću

Nakon pretpremijere na ovogodišnjoj dodjeli nagrade Porin te ekskluzivne projekcije u njegovu rodnom Blatu na otoku Korčuli, Splitska kinoteka Zlatna vrata ugošćuje dirljiv jednosatni dokumentarac 'Pope, vrati se' koji oslikava lik i djelo legendarnog splitskog pjesnika i osebujnog novinara Slobodne Dalmacije Momčila Popadića, zaslužnog za nezaboravne novinske reportaže, kao i tekstove za vječne hitove, od 'Oprosti mi pape' i ' Skitnice', pa do 'Košulje plave' i 'Ča je život vengo fantažija'.

Popadić je bio hedonist pisanja, pisao je uvijek i u svakoj situaciji, na papirićima, stolnjacima i salvetama te tako bilježio život i ljude oko sebe. Pisac soundtracka naših mladosti otišao je sa samo 43 godine, ali mnogi tek sada spoznaju kako je talentiran i neponovljiv bio. U filmu o njemu otvoreno govore Rajko Dujmić, Mirko Krstičević, Zlatko Gall, Jurica Pavičić i mnogi drugi...

'Pope, vrati se' može se pogledati u Zlatnim vratima još večeras u 20.15 sati, sutra u 17.30 i u srijedu, 23. svibnja, također u 17.30 sati.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare
14