Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Projekt Solar i u studenom priprema niz besplatnih aktivnosti u Varošu

Projekt Solar i u studenom priprema niz besplatnih aktivnosti u Varošu

Doznajte što vas očekuje u Ban Mladenovoj

Plesom je stvarala apstraktne, fluidne skulpture, na znajući ni sama koliko je i zrak izgledao zaigranije u toj prpošnoj igri pokreta. Tako izgledaju plesne radionice u Centru Solar u Varošu. I u studenom nastavljaju sa živahnim druženjima, na 2. katu Ban Mladenove 9, u sklopu provedbe EU projekta 'PROJEKT SOLAR – SUNČANI VAROŠ SRETNIH STANOVNIKA revitalizacija prostora i uspostava društveno kulturnog centra u kontaktnoj zoni povijesne jezgre grada Splita'.

- Uz plesačice Luciju Zalović i Karolinu Šušu stvarat ćemo pravu malu izložbu plesnih skulptura. Karolina će, četvrtkom u 17.45 sati, s najmlađima ovoga puta zakoračiti u igru memorije, a sa školarcima će u 18.00 sati istraživati odnos s prostorom, glavnim plesnim partnerom. Subotom u 10.00 sati Lucija će mlade uvesti u senzacionalan svijet valovitih i zakrivljenih plesnih putanja, a u 11.15 sati s odraslima će, kroz igru pozicija, dinamike i oblika, graditi 'osjećaj grupe' - poručuju.

Njihove likovne radionice za djecu i mlade od studenog postaju multimedijalne. Ovog mjeseca odlučili su istražiti suodnos likovne umjetnosti i književnosti. Tončica Kuzmanić, akademska slikarica, srijedom u 18.00 sati, kombiniranim tehnikama ohrabrit će polaznike na likovnu interpretaciju Cesarićeve Voćke poslije kiše.

Držeći se one da 'Prava zdravstvena reforma počinje na vašem tanjuru, a ne u nekom ministarstvu', kroz programsku liniju Zdravi Varoš u suradnji sa Splitsko-dalmatinskim društvom za celijakiju, 10. i 17. studenog u 18.00 sati na edukativnim predavanjima koje će održati Aron Smesny, diplomirani inženjer biologije, imat ćete priliku upoznati se s crijevnom florom i prehrambenim navikama potrebnim za održavanje zdrave ravnoteže, te s medicinskim korištenjem endokanabinoida u prevenciji bolesti i zaštiti zdravlja. 

- Za kraj mjeseca pripremamo niz edukativnih radionica i predavanja s posebnim naglaskom na celijakiju i dijabetes. I ovoga puta u goste dovodimo medicinske stručnjake, a na radionici naše Dragane Pavičić, stručne suradnice Splitsko-dalmatinskog društva za celijakiju, tanjure punimo novim bezglutenskim slanim kolačima. Nastavljamo i s diskurzivnim programom Udruge stanovnika povijesne jezgre grada Splita 'GET', naših projektnih partnera. Nakon dva uspješna predavanja održanih u listopadu u sklopu Foruma, utorke u studenom u 18.00 sati rezervirajte za nove inspirativne teme. Petar Mišura, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika, 2. studenog upoznat će vas s provedbom projekata na području gradske jezgre Šibenika, arhitektica Mariana Bucat, jedna od osnivačica i aktivnih članica Udruge Dobre Dobričević, 9. studenog pričat će o supstrukcijama Dioklecijanove palače i o potencijalnim korištenjima istih na sveopće zadovoljstvo, a njezina kolegica  arhitektica Tea Truta 16. studenog otkrit će vam koja je uloga arhiva DAS-a u praćenju promjena unutar stare gradske jezgre - najavljuju.

S Janom Jelavić, profesoricom povijesti umjetnosti i grafičkom dizajnericom, 23. studenog razglabat će se o zaštiti, prezentaciji, regulaciji i funkciji gradskog parka Đardina, a Lujana Paraman, arheologinja pri Muzeju grada Trogira, 30. studenog pokušat će dati odgovor na pitanje ima li pomaka u prostornim i kulturnim politikama u povijesnoj jezgri Trogira. Predsjednik Vijeća Gradskog kotara Grad grada Dubrovnika Marin Krstulović Forumu će se pridružiti u subotu 20. studenog u 16.00 sati s informacijama o internom popisu stanovništva kojim su mjerili broj stanovnika stare gradske jezgre Dubrovnika.

- Projektom, čiji je nositelj umjetnička organizacija IKS Festival uz partnere Grad Split, Udrugu stanovnika povijesne jezgre grada Splita 'GET' i Splitsko-dalmatinsko društvo za celijakiju, financiranim bespovratnim sredstvima u iznosu od 1.816.076,50 kuna (15% iz Državnog proračuna Republike Hrvatske i 85% iz Europskog socijalnog fonda) u sklopu operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020., potičemo druženja, kreativnost, ali i razmišljanja o načinu i kvaliteti života u ovom kutku Mediterana. Očekujemo vas na našim besplatnim aktivnostima, a prijaviti se možete putem web kalendara na našoj internet stranici www.centar-solar.eu. Za sve ostale informacije pratite nas i na društvenim mrežama, na Facebook stranici Centar Solar i Instagram profilu @centarsolar - poručuju.

Vaša reakcija na temu