Da bi kućice trebale nuditi više od kuhanog vina s kobasicama shvatili smo prateći reportaže o ugostiteljskoj ponudi iz metropole, jer nam se čini da je se ne bi posramio ni neki respektabilni street food festival. Tražeći nešto slično, kreativno i ukusno, po mogućnosti u pratnji koktela ili dobrog piva otkrili smo odličnu priliku za uživanje u slasnim zalogajima.
Burger od sporo kuhane junetine, dalmatinska kobasica u pecivu s dijon umakom i sarma sa suhim mesom, i to sve bez glutena, uključujući i peciva i pomfrit, ali i fritule koje posluže uz piće ili kavu. Jela su u ponudi po cijeni od 35 do 45 kuna koja opravdava i količinom i okusom. Za tridesetak kuna nude i koktele s ginom, vrući punč od jabuke, slatko-kiseli prošek, a kome nije do miksa, tu su i poznate etikete pića te fina vina, uključujući i kuhano. Naravno, dekice, plinske grijalice, dekoracije i Mariah Carey koja se izmjenjuje s drugim blagdanskim hitovima uključeni su u cijenu, a i parkirno mjesto u garaži je osigurano.
Ova 'najukusnija' kućica splitskog adventa nalazi se na terasi Mareo lobby bara u splitskom hotelu Marvie, a ukoliko biste radije sjeli na ručak ili večeru te kasnije popili koktel na kućici i nastavili provod, adventski jelovnik u tri slijeda nudi se po cijeni od 130 kuna.
U već prepoznatom Da'Mar restoranu ovih blagdana imate na izbor po četiri jela i to krem juhe ili salata s biftekom za predjelo, srneći gulaš s domaćim njokima ili domaći ravioli punjeni kremom od tartufa od konkretnijeg, uz nezaobilazan bakalar na bijelo, ali i odličan filet bakalara u kelju. Menu završava slatkim, a večer se nastavlja na adventskoj kućici na terasi koja je ugodna novost ovogodišnje splitske ponude u prosincu.
Stoga ako želite osjetiti pravi blagdanski ugođaj kojeg prati i prigodna trpeza, rezervirajte mjesto u restoranu na broj 021 279 800 ili jednostavno svratite na kućicu, a više informacija mogu se pronaći na njihovoj stranici marviehotel.com.