Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Maja Gijevski Provjerite program 4. dana Splitskog filmskog festivala

Provjerite program 4. dana Splitskog filmskog festivala

Filmovi se prikazuju u kinu Karaman i kinoteci Zlatna vrata

'Obiteljski život / Family Life', dokumentarni film redateljice Rose Hnnah Ziegle otvara projekcije 4. dana Splitskog filmskog festivala u 18.45 sati u kinu Karaman. 'Obiteljski život' priča je o seoskoj obitelji  koja sniva velike snove o životu u gradu. Nakon toga na programu u  kinu je film 'Do kraja smrti/Till the end of death', hrvatskog redatelja Anđela Jurkasa u kojem se pokreće lavina događaja koja uključuje ljude nimalo slučajno usmjerene jedne na druge.

Zanimljivi programi (svi bez naplate) čekaju nas u kinoteci Zlatna vrata.

Tradicionalno u 19 sati ide konkurencija kratkometražnog filma, program 3., među kojima je odabran i hrvatski autor animiranih filmova Marko Meštrović koji će predstaviti svoj kratki film 'Trip', Ricardo Viera Lisboa s filmom 'Reinaldovi motivi', Mike Hoolboom s '3 sna o konjima', Dinko Draganović i 'Kraljevsko plava', Diego Fandos i 'Aurora', Jana van Ijken i 'Postajanje' te Kate Tessa Lee i Tom Schön sa svijetom koji iščeznjava u filmu 'Sec Rouge'. 

U 21 u kinoteci počinje 2. program Hrvatskog filma u kojem Daria Krešić predstavlja svoj prvi kratkometražni igrani film kojeg je napisala, režirala i producirala imena 'Tost'; Andrej Rehak s pričom o malom Bobi koji je bio najmanji mali dječak na svijetu ali želi da bude najveći mali dječak na svijetu imena 'Bobo'; 'Precijenjena dramaturgija' Sunčice Ane Veldić koja nastoji razložiti kreativnu nemoć prikazujući pritom apsurd modela nametnutog umjetničkim obrazovanjem; Bojan Radanović filmom 'Frankfurt, glavni grad Njemačke' Lanu ostavlja na privremeno čuvanje baki s kojom majka ima narušen odnos i traumatičnu prošlost dok Mirko Logožar i Ante Marin kroz 'Nemeček' malu filmsku ekipu iz Hrvatske prate na putima Nemečeka, glavnog lika iz romana junaci Pavlove ulice.

Vaša reakcija na temu