Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press PRVI KLARINET FESTIVAL Splitska publika za vikend će uživati u dva koncerta klasične glazbe

PRVI KLARINET FESTIVAL Splitska publika za vikend će uživati u dva koncerta klasične glazbe

Produkcija UMAS-a i HNK

Umjetnička akademija u Splitu predstavlja prvo izdanje Split klarinet festivala. Održat će se ovaj vikend, 3. i 4. prosinca, u Foyeru HNK Split u produkciji UMAS-a i kazališta.

Svako veliko putovanje kreće od kuće, pa tako i ovo. U suradnji sa HNK Split, a pod pokroviteljstvom Grada Splita prvo izdanje bit će pravi splitski 'capsule edition'. U dva koncerta publika će se upoznati sa skladateljima i klarinetistima koji u gradu djeluju (ili su djelovali).

Prva večer, Večer splitskih skladatelja, posvećena je skladatelju Petru Bergamu koji nas je napustio ove godine, baš kao i profesor Stefanović kojem je skladba posvećena i koji ju je praizveo. Osim njegovog djela na programu su djela Ivana Božićevića, Šimuna Čarlija-Botice, Denija Pjanića, Ante Grgina, a posebno vesele dvije praizvedbe: djela Gordana Tudora i Vlade Sunka.

Drugu večer, Večer komorne glazbe, publika će imati priliku čuti odabrana djela iz klarinetskog repertoara od Brahmsa, Brucha, Mendelssohna do Mellitsa.

Kompozicije na klarinetu izvode Željko Milić, Ivana Bandalo Benzon, Igor Ivanović, Lorena DokšaMislav Norac uz Jadranku Garin, Vesnu Podrug Kossjanenko i Ivana Violića na klaviru, Doru Mitrović na violi i Maju Tomašević na flauti.

Već na sljedećem izdanju čekaju vas poslastice sa suvremene scene, klasični biseri, renomirani gosti, i neki 'brand new' izvođači i skladatelji.

Vaša reakcija na temu